kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Seksi elbiselerden hoşlananlar için parlak taşlı modeller dikkat çekiyor.

Yeni sezon baharı beklemeden açtı

18.02.2009
Havalar soğuk seyretse de bahara hızlı giriş yapan markalar var. Mercan taşlı elbise, dantelli hırka veya fiyonklu babetler vitrinlerde boy gösteriyor..
Keyfim yerinde; yeni sezon tek tük olsa da başladı. Uzun zamandır defile fotoğraflarını karıştırıyor; gardırobuma katacaklarımın listesini yapıyordum. Teoriyi bırakıp pratiğe koyulmama ise arkadaşımdan gelen müjdeli haber vesile oldu. Vakko, yeni sezona girmişti! İçeriye adımımı attığım anda güneşin tonları ve pastel renklerle kendimden geçtim. Bahara şunun şurasında ne kalmıştı? Vakko beyazlara, pembelere, turkuazlara, mercanlara ve toprak renklerine bürünmüştü bile. İlk dikkatimi çeken, dantellerin baskınlığı oldu. Birçok rengi olan dantel örgülü elbiseler ve hırkalara bayıldım; flapper tarzındaki dantel elbiseyi hemen bir kenara ayırdım. Siyah, ekru ve mercan renkler arasından zar zor seçim yaptım!

TURUNCU VE PEMBE DERİ MONTLAR

Fistolu parçalar çok hoş. Şallara ise özel vakit ayırmak gerekiyor. Fistolu ve boncuk işlemeli olanı bütün bir ilkbahar-yaz boyunca üzerimden çıkarmayacağımı tahmin ediyorum. Gündüz jean üzerine, akşam da elbiselerle... Saten, yaz sezonunun gözde kumaşlarından. Vakko'daki saten tünikler de benim gözdem oldu. Yarasa kollu, bele oturan ve mercan taşlarla tamamlanan elbise de yazın hitlerinden olacak. Kemerin tamamlayıcısı aksesuarlar da var. Zaten Vakko'nun bu sezonunda bütün aksesuarlar, kıyafetlerin tamamlayıcısı olarak düşünülmüş. Her şey bir şeyin devamı; ama her şey tek başına da güzel. Bahar ve serin yaz akşamları için turuncu ve pembe deri montlar, uzun süre rüyalarımı süsleyecek. Yakası payetli beyaz keten tüniği ise, "Deniz mevsimine daha çok var ama, ne olur ne olmaz!" deyip hemen satın aldım. İlkbahar ve yaz aylarında moda olacak diğer parçaları da gözüme kestirdim. Şalvarımsı pantolonlar ve tabii ki etnik temalı kıyafetler gibi... Cecilia Prado'nun etnik detaylı, işlemeli elbiseleri ve bluzları rafta çok durmaz, şimdiden uyarayım. Aksesuarlar da çok iç açıcı. Missoni'nin desenli ve fiyonklu babetlerinden aldım. Mario Bologna'nın stras taşlı sandaletleri geceye de gündüze de gider. Topukluları ise, daha feminen giyimden hoşlananlar için ideal. Kalın topuk modasına Vakko'nun ayakkabı koleksiyonu da uymuş. Barbara Bui'nin modelleri çok güzel. Loafer modasını geçen sezon yakalayamalanlar, topuklu loafer'ları kaçırmasın. Çantalar da yine büyük, ama portföy çantalar da var. Ermanno Scervino'nun pullu çantası çok farklı, hemen not aldım. Kalın, tokalı ve taşlı kemerlerden de aldıktan sonra eve doğru yol aldım. Dışarıda yağmur yağıyordu, yağsın; kim takar! Gardırobuma bahar geldi, o bana yeter!
Haberin fotoğrafları