kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Hüseyin Polat

Kısa ve kâküllü

BURCU ALDİNÇ
12.03.2009
Bu yıl saçlarda modeller ön plana çıkacak? Peki hangi renge boyatmak moda? İlkbahar-yaz trendleri ile yeni saç bakım yöntemlerini imaj danışmanı ve saç uzmanı Hüseyin Polat anlattı.

- İlkbahar-yaz aylarında nasıl saç kesimleri ön plana çıkacak?
- Bu yazın en büyük silahı kâkül olacak. Boylar ya çok kısa, en fazla çene hizasında ve kâküllü olacak. Ya da uzun saçlar ön plana çıkacak. Ara boy dediğimiz, omuz hizasında biten modellere bu yaz pek de sık rastlamayacağız. Kâkül kullanmaktan pek çok kadın çekinir. Oysa unutmamak lazım ki, kâkül yüzün çok daha güçlü görünmesini sağlar.

- Peki renklerde neler ön plana çıkıyor? Genelde yazın rengi sarıdır.
- Bu yıl kumral, dore ve sarı tonlar var. Saçlarda tek renk devri sona erdi. Röfleli saçlar, daha hareketli ve oyuncu bir görünüm sağlıyor. Özellikle uzun saçlarda kumral tonları öneriyoruz. Tabii bu yılın ana temasının doğallık olduğunu da unutmamak lazım. Bu da dip boyalarında en çok kendini hissettiriyor. Artık çok açık renk dipler değil, koyu renkler moda.

- Modellerde neler öne çıkıyor?
- Doğallık teması en çok da saçları şekillendirirken karşımıza çıkıyor. En şık davette ya da düğünde bile doğal topuzlar konuşulacak. Oscar törenlerine de bakarsanız, bu yıl birçok sanatçının abartıdan uzak olduğunu görürsünüz. Kate Winslet'ın arkaya doğru taranan topuzu bu yılın favori saçı. Onun dışında Natalie Portman'ın da saçları çok doğal ve zarifti. Sanki evde gelişi güzel kendiniz toplamışsınız hissi veren modeller yaza damgasını vuracak.

- Bahar aylarında ve özellikle yazın saçlar matlaşmaya başlıyor.
Bunu nasıl önleriz?
- Uygulanan bakımlar saçın yapısına göre farklı olmalı. Kuru saçlarınız varsa, şampuandan sonra mutlaka saç kremi uygulayın. Kremi fazla çalkalamayın. Haftada bir kez mutlaka saç bakım maskesi uygulayın. Mümkün olduğunca az fön çektirin ve tost, maşa gibi saçı daha da kurutan uygulamalardan uzak durun. Saç fırçası seçimi de çok önemli. Yumuşak ve doğal kıllı saç fırçası kullanın. Saçlarınız yağlıysa, düzenli olarak yıkamalısınız. Özellikle kapalı ve havasız ortamlarda bulunduysanız mutlaka yıkayın.