kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
ATİLLA DORSAY

Giden başkanlar, kalan başkanlar

Yıllar önce Cumhuriyet'te yazarken, Bedrettin Dalan'ın kaybedip yerini CHP adayı Nurettin Sözen'e bırakması öylesine şaşkınlık yaratmıştı ki... Ve özellikle tüm sol kesim sevinç çığlıkları atmaya başlamıştı. Bense gazetemde Dalan'ın kimi hatalarına karşın İstanbul'da yaptıklarının önemine değinmiş ve onu 'düşüşten sonra' karalama kampanyasına katılmayarak, belediyecilikte artık bir "Dalan'dan önce/Dalan'da sonra" ayrımı yapılacağına dikkat çekmiştim. Nitekim sevgili dostum, merhum Ergun Balcı da benzer şeyler yazdı. Ama ikimizin de gerek gazete yönetimine, gerekse sol kesime hiç de hoş gözükmediğimizi hatırlıyorum.
Ben yine 'düşene bir de sen vur' ilkesine katılmayacağım. Ve bu olaylara (sırf yerel yönetim söz konusu olduğu için) ideolojik gözlüklerimi çıkararak bakacağım. Oy verirken de yaptığım gibi... Örneğin Antalya'da dostum Menderes Türel'in yitirilmesine üzüldüğümü belirteceğim. Öylesine çağdaş düşünen, işine tutkuyla sarılmış bir insandı ki... Umarım CHP'li yeni başkan onu aratmaz. Kendi adıma, Kars'a kültürü getiren ve bu kentimizi yıllanmış kış uykusundan uyandıran Naif Alibeyoğlu'nun yitirmesine de çok üzüldüm.
Aslında bu seçimden alınacak ne çok ders var... Herkes günlerdir yazıp duruyor. Kimi zaman, değişmemek ve yerini korumak büyük önem kazanıyor. Bunu yapabilenlerden İstanbul'da İsmail Ünal (Beşiktaş), Mustafa Sarıgül (Şişli), Ahmet Misbah Demircan (Beyoğlu) ya da Anadolu'da yakın zamanda ziyaret edip yaptıkları görkemli işleri gördüğüm Gaziantep (Asım Uğur Güzelbay), Adana (Aytaç Durak), Eskişehir (Yılmaz Büyükerşen) gibi başkanların başarısına çok sevindim.
Keza memleketim İzmir'in nerdeyse silme CHP'ye oy vermesine de... Çünkü 'yeşil kuşak' filan bir yana, en azından birkaç yörede sosyal demokrasi (veya demokratik sol) çok güçlü olursa, bundan tüm ülke kazanır. Sosyal demokrasi günü gelir herkese lazım olur, hatta AKP'ye bile! Sorun daha çok CHP'nin artık ne denli sosyal demokrat olduğu. Ama o ayrı bir konu...
Ve yeni dönem başladı. Eğer basındaki akil adamların belirttiği gibi, herkes şapkasını önüne koyar, düşünür ve olanlardan ders almayı bilirse, hepimizin kazançlı çıkacaktır.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın