kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Bebek butiklerinde son durum

05.03.2009
Nerede ne açılmış, hangisinde ne kadar indirim var, yeni sezona girenler hangileri? Alışverişkoliğiniz sizler için araştırdı.....
İki indirim var, herkesin ağzında olan. Biri yüzde 90'lara varan Harvey Nichols indirimi, diğeri ise Midnight Express'teki. Bu bahaneyle bu hafta Bebek butiklerini keşfe çıktım.
Koleksiyonlardaki son durum ne, indirimler ne alemde biraz bakındım.
Bebek, alışverişkolikler için sadece kafe ve restoranlardan ibaret değildir. Semtin ara sokaklarında, Nişantaşı'nı aratmayan mağazalar ve butikler var aslında.
Bebek yokuşundaki sanat galerileri ve dekorasyon mağazalarını başka bir maceraya bırakarak, kıyafet ve aksesuar satan mağazalara odaklanmayı tercih ettim yine.
İlk durak, bütün İstanbul'un konuştuğu, üst üste gidip talan etmekten kendini alıkoyamadığı Midnight Express indirimi. Banu Bora'nın Mısır Apartmanı'ndaki ünlü butiğinin Germencik Sokak, Bebek Palas Apartmanı şubesinin vitrinindeki 'Sale' afişini gördüğüm anda kalbim küt küt atmaya başlamıştı bile.

TÜRK TASARIMCILARDA İNDİRİM
Bora'nın koleksiyonlarında yüzde 60-70'e varan indirim var. İlk buluşum, 320 TL'ye inen harika bir deri ceket. Yıkanmış ipek elbiselerin de çok sayıda rengi var. Payetli elbiselerden vazgeçemiyorum. Bu, bu sezon aldığım kaçıncısı bilmiyorum ama Banu Bora imzalı bir elbiseyi görmezden geleni de dokuz mağazadan kovarlar hani! Tişörtler 14 TL, gömleklerde bir alana bir bedava kampanyası var.
Yüzde 50 indirimdeki erkek gömlekleri de çok çeşitli. İndirimden hevesini alanlar için yeni sezon ürünleri de başlamış. Yine Bora imzalı ekoselileri görmeden baharlık elbise alışverişinizi tamamlamayın.
Midnight Express'te diğer tasarımcıların da koleksiyonları var.
Bora Aksu ve Ümit Ünal'larda yüzde 25 (elbiselerine dikkat!), Zeynep Doğan'larda ve Özgür Masur'larda da yüzde 30'luk indirim devam ediyor.
Masur'un yakası örgü detaylı gri elbisesi ise üzgünüm ama, artık benim gardırobumda duruyor!

150 YILLIK KAFTAN!
Oradan hemen yandaki Siyah İnci El Sanatları'na daldım. Mehmet Gürsoy çinileri, İsmet Keten hatları için doğru adres burası. Deniz Akbulut'un yaptığı takıları, Bebek'in ünlü simalarından hatırlayabilirsiniz aslında. Kolyelerine bayıldım. Sadece 150 yıllık kaftanları görmek için bile uğranması gereken bir butik burası.
Otantik vintage meraklılarına duyurulur! Biraz daha modern vintage'cıların durağı ise, Bostan Sokak'ta yer alan Second Chance. Birçok dönemden kıyafetlerin bulunduğu mağazadan elde edilen gelirin bir kısmı AÇEV'e bağışlanıyor, bilginize...
Sahil üzerinde yer alan Sacks de (Cevdet Paşa Caddesi, No: 75) yeni sezona merhaba demiş. Oyalı eşarplardan hemen edindim birkaç tane. Deri ile hasır çanta arasında uzun süre kararsız kaldım ama sonunda havaları da göz önünde bulundurarak deride karar kıldım. Jeanleriyle ünlü mağazanın tişört ve atletleri de bu sezon iddialı olacak, belli.
Bu hafta sonu yolunuz Bebek'e düşerse, bu rotayı takip etmenizi öneririm. Yediklerinizi sindirmek de cabası!
Haberin fotoğrafları