kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Arama kurtarma sırasında kırıma uğrayan ve pilotları sağ kurtulan Sikorksy tipi helikopterin enkazı halen karın içinde bekletiliyor.

İhmal kuşkusu tüm dosyaları raftan indirtti

02.04.2009
Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık, Med Air'in dosyasını tekrar ele aldı. Geçmişte yapılan tüm işlemler incelenip, "Bir ihmal var mı" araştırılıyor..
Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Esas Holding bünyesinde faaliyet gösteren Med Air'in dosyasını raftan indirdi ve detaylı araştırma başlattı. Şirketle ilgili yapılan tüm işlemleri inceleyen Genel Müdürlük, herhangi bir zaaf olup olmadığını tespit etmeye çalışıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün resmi kayıtlarına göre Med Air'in işletme ruhsatının geçerlilik süresi, Kahramanmaraş'taki kazadan sadece iki gün önce, yani 23 Mart'ta doluyordu.

30 GÜN SÜRE VERİLDİ
Şirket de ruhsatının yenilenmesi için 2008 Aralık ayında denetime tabi tutuldu. Denetimde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için işletmeye 30 gün süre verildi. Şirket, eksikliklerin bir bölümünü giderdi. Sivil Havacılık, Med Air'e, ilave önlemler için de uyarıda bulundu. Eksikliklerin giderilmesi üzerineyse işletmenin ruhsatı, 20 Mart 2009'dan geçerli olmak üzere 22 Mart 2011 tarihine kadar yenilendi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, kaza yapan helikopterin uçuşa elverişlilik sertifikasının süresinin 16 Haziran 2009'da dolacağını söyledi.

PEGASUS'A DA CEZA
SABAH, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün, Ali Sabancı'nın sahibi olduğu Esas Holding bünyesindeki Pegasus'da yaptığı denetimlerin sonuçlarına da ulaştı. Sivil Havacılık, Pegasus'ta, Nisan 2006 ile Temmuz 2008 döneminde değişik konularda 10 denetim gerçekleştirdi ve şirkete, 513 bin TL para cezası kesildi. Pegasus, cezaların iptali için yargıya başvurdu. Yargı süreci devam ediyor.