kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini bekliyor!

ÖNER ÖNGÜN
31.03.2009
Bu yıl 13. kez düzenlenen Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülü adayları ve özel ödül sahipleri belli oldu. Ödüller 20 Nisan'da Lütfi Kırdar'daki törenle sahiplerine ulaşacak..
Türkiye'nin en saygın sanat ödülleri arasında gösterilen 13. Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri'nin 2009 adayları ile özel ödül sahipleri önceki gün düzenlenen bir kokteylle açıklandı. Göksel Kortay, Cem Duygulu ve Deniz Gökçer'in de aralarında bulunduğu toplam yedi kişilik seçici kurul, toplam 14 dalda ödül verecek. Bu ödüller, 20 Nisan akşamı Lütfi Kırdar'da yapılacak bir törenle sahiplerine ulaşacak.

Yine tartışılacak!
Gecede kısa bir konuşma yapan Yapı Kredi Sigorta Sanat Danışmanı Haldun Dormen, her ödül töreninden sonra kazananların eleştirildiğini söyleyerek, "Dünyanın hiçbir yerindeki ödül töreninde, ödülü, kazanan kişinin yüzde 100 hak ettiği söylenemez. İlla ki ödül alan kişiyi eleştirenler ve hak etmediğini düşünenler çıkacaktır" şeklinde konuştu. Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu Başkanı Göksel Kortay da, "Ödülü kazanmak önemli... Ama o kadar oyun içerisinde, her kategori için, o üç aday arasına girebilmek de çok önemli" dedi.

Aday olmak bile zor!
Peki adaylar nasıl belirleniyor? Seçici kurul üyeleri, ödüle kimlerin aday olacağını, sezon boyunca gösterilen oyunları izleyerek karar veriyor. Ardından oylama kurulu görevi devralıyor; adayları değerlendirip, noter huzurunda kapalı zarf ile ödüle hak kazanan sanatçıları belirliyor. Oylama kurulunda seçici kurul üyelerinin yanı sıra Aliye Uzunatağan, Amil Kunt, Atacan Arseven, İsmet Üstekin, Nuri Gökaşan, Tijen Par ve Yıldız Tunbul gibi isimler var.
Haberin fotoğrafları