kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Köyü basıp 3 evi yaktılar

(CİHAN)
Giriş Saati : 31.03.2009 18:17
Güncelleme : 31.03.2009 19:55
Yeni Haber
Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde dün akşam saatlerinde arazi anlaşmazlığından çıkan kavgada ölen 3 kişinin yakınları, bu sabah da cinayeti işledikleri öne sürülenlerin köyünü basıp 3 evi ve araçlarını ateşe verdi.

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine bağlı Konuksever köyünde önceki akşam arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada Müslüm (30), Bekir (39) ve Kadir Taş (41) silahla vurularak hayatını kaybetti.

7 kişinin de yaralandığı olayın ardından bu sabah Şanlıurfa Araştırma Uygulama Hastanesi morgundan alınan cenazeler sabah saatlerinde yakınlarınca ilçeye bağlı Konuksever köyüne götürüldü.

Gerginliğin tırmandığı cenazelerin köy mezarlığına götürülüşü sırasında, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 100 kişilik bir grup, silahlı kavganın zanlıları olduğu iddia edilen kişilere ait 3 ev, 1 ambar, 3 otomobil, 4 traktör ve 1 biçerdöveri ateşe verdi.
Bu sırada güvenlik önlemi için köyde bulunan jandarma ekipleri, gruba müdahale etti. Şanlıurfa ve Bozova'dan gelen itfaiye ekipleri ve askerlerin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü.

Yanan evler kullanılamaz hale gelirken, Jandarma ekipleri Konuksever Köyü'nde yeni olaylar çıkmaması ve faillerin yakalanması için geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yerine gelen Bozova Kaymakamı Mehmet Özel ve İl Jandarma Alay Komutanı Şükrü Cumhur, incelemelerde bulunarak olay hakkında bilgi aldı.
Kaymakam Mehmet Özel, bu köyün yeni bir yerleşim birimi olduğunu ve 9 haneli köyde sonradan gelen 2 ailenin oturduğunu kaydetti. Bu 2 ailenin geçmişe dönük birtakım küçük çaplı münakaşaları olduğunu ancak ölüme sebebiyet verecek dereceye varmadığını belirten Kaymakam Özel, kavganın bir arsa üzerinde yapılan temelin sınır ihlali yüzünden kaynaklandığını söyledi.

Olayı işleyen katil zanlılarından İsmet, Cindi ve Ahmet Taş kısa sürede yakalandığını kaydeden Özel, cinayeti işleyenlerin üzerinden 3 adet uzun namlulu Kaleşnikof silah ve 1 adet tabanca ile bu silahlara ait şarjör ve mermi ele geçirildiğini belirtti.

Kaymakam Özel, olaya karışan 33 kişinin gözaltına alındığını belirterek, köyün güvenliği açısından öldüren taraflardan hiç kimsenin köyde kalmadığını söyledi.
Haberin fotoğrafları