kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Arnavutluk Başbakanı Berişa, Türk işadamlarını ülkede yatırıma bekliyor

BARIŞ ERGİN
27.03.2009
İTO'nun Tiran'da düzenlediği 4. Türk Ürünleri İhraç Fuarı'na Türkiye'den madencilik, enerji ve otomotiv sektöründen 70 firma katıldı. Arnavutluk Başbakanı Berişa işadamlarını özellikle enerji yatırımları yapmaya çağırdı..
Dışa açılımın ardından Orta Asya Türk cumhuriyetlerindeki yatırım fırsatlarını kaçıran Türkiye, gelişmekte olan Balkan ülkelerinde aynı hatayı yapmamak için ikili ilişkileri sıklaştırmaya hazırlanıyor. Uzun süre sosyalist rejimle yönetilen, gelecek hafta resmen NATO üyesi olacak Arnavutluk, Türk işadamlarının Balkanlar'daki yeni yatırım alanı olacak. İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen 4. Türk Ürünleri İhraç Fuarı'nda da ülkedeki fırsatlar masaya yatırıldı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa'nın açılışını yaptığı fuara madencilikten, akaryakıta, otomotivden imalat sanayisine kadar birçok firma katıldı.

YABANCI YATIRIM 3 KAT ARTACAK
Yalçıntaş, Türk işadamlarının ülkedeki yatırımlarının 4 yılda 100 milyon dolardan 800 milyon dolara çıktığını kaydetti. Arnavutluk yabancı yatırım miktarının üç kat artmasını bekliyor. Ekonomik, siyasi ve tarihi bağların güçlü olduğu Türkiye'den de özellikle turizm, enerji ve madencilik alanlarında yatırım bekleniyor.
Başbakan Berişa, Çalık Holding tarafından alınan Eagle Telekom şirketinin birinci yılını kutlamasını ekonomik ilişkilerdeki gelişmelere örnek göstererek, "Enerji konusunda projeler hazırlıyoruz. Türk işadamlarını ülkeme davet ediyorum" dedi.
Arnavutluk'taki yatırım fırsatlarını değerlendiren İTO Başkanı Yalçıntaş, İtalya ve Yunanistan'ın ardından en fazla yatırım yapan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.