kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
'Özgürlük Kulesi' olarak belirlenen isim alınan son kararla birlikte 'Bir Dünya Ticaret Merkezi' olarak değiştirildi. Projenin maddi krizin aşılarak tamamlanması ile birlikte 2016 yılına kadar 26 bin kişilik istihdam yaratması ve New York şehrine eski ekonomik canlılığını geri getirmesi hedefleniyor.

11 Eylül'ün sembolünü bu kez parasızlık vurdu

İRFAN DONAT
28.03.2009
11 Eylül 2001'deki terörist saldırıda yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nin bulunduğu ikiz kulelerin yerine yapılacak gökdelen inşaatı kriz yüzünden durma noktasında..
11 Eylül 2001'de Usame bin Ladin'in lideri olduğu El Kaide örgütü tarafından gerçekleştirilen terörist saldırıda yerle bir olan New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ni bu kez kriz vurdu. Yıkılan ikiz kulelerin yerine yapılacak gökdelen ve iş merkezleri inşaatı, ekonomik kriz nedeniyle durma noktasına geldi. Projeyi üstlenen Silverstein Properties Şirketi Başkanı Larry Silverstein'in maddi krizi aşacak kritik yardımı alamaması halinde inşaatın yapımına ara verilebileceği bildirildi. Yıllardır yaşanan aksaklıklar ve maliyeti nedeniyle yavaş ilerleyen proje kapsamında 5 gökdelen, bir merkez bina, alışveriş merkezi, özgürlük anıtı ve gösteri sanatları merkezi bulunuyor. Gerekli mali destek sağlanırsa projenin 2011-2013 yılları arasında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. Her ne kadar projenin tamamlanmasında bütçe açık verse de projede yeralan özgürlük anıtının terörist saldırının 10. yıldönümüne yetiştirilmesi için hükümetin teşvik paketinde yardım alınması gündemde.