kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

E.ON Türkiye'de elektrik üretimini yine Almanlara bıraktı ama 'gaz'a basacak

Evrim ERGİN
27.03.2009
Alman enerji devi E.ON Türkiye'deki elektrik üretim faaliyetlerini RWE'ye devretti. Şirket Türkiye'de Ruhrgas ile gaz sektöründe faaliyetine devam edecek..
Alman enerji devi E.ON, elektrik üretiminde Türkiye'den çikma karari aldi. Geçtigimiz günlerde Denizli'de büyük aşama kateden 800 megawatt'lik dogalgaz çevrim santrali projesini yine bir başka Alman şirketi olan RWE ve Turcas'a devretti. E.ON Ruhrgas Genel Müdürü Dr. Cenk Pala'nin, SABAH'a verdigi bilgilere göre proje her türlü lisansi alarak önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyordu.

Ancak dünyada yaşanmakta olan krizi neden olarak gösteren E.ON yönetimi Türkiye'de elektrik üretiminden çikma karari aldi. Petkim bünyesinde kömür santralindan elektrik üretimi projesi de böylece RWE'ye devredilmiş oldu. Pala, E.ON'un Türkiye'de Ruhrgaz olarak gaz faaliyetlerine devam edecegini, şimdilik ya da en azindan kriz geçinceye kadar elektrik üretimi faaliyeti düşünmedigini dile getirdi.

DANIŞMANI ZAPSU
Öte yandan edindigimiz bilgilere göre Turcas, Azeri ortagi SOCAR ile Azerbaycan'dan uzuz gaz getirererek bu gazi Denizli'deki santralda kullanmayi planliyor. RWE'nin en önemli danişmanlarindan birisi ise tanidik bir isi olan Cüneyd Zapsu. Nabucco'nun da ortaklarindan olan Alman enerji devi RWE'nin hidroelektrik santral (HES) projeleri ile de yakindan ilgilendigi belirtiliyor.