kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İşverenlere 'Bu gidişiniz gidiş değil, teklif getirin' diyeceğiz"

28.03.2009
Başbakan Erdoğan, işçi çıkarmalarını önlemek için aldıkları tedbirlere uymayan işletmelerin bulunduğunu belirterek, seçimden sonra işveren temsilcileriyle toplanıp konuşacaklarını söyledi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra işveren temsilcileriyle bir araya gelerek işçi çıkarmalarını konuşacaklarını ve "Bu gidişiniz gidiş değil, varsa bize teklifiniz getirin" diyeceklerini açıkladı. Erdoğan, önceki gece yayınlanan bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Seçimden sonra yeni tedbir paketlerinin olup olmayacağına" ilişkin soruyu yanıtlarken, küresel finans krizinden sonra 53 maddelik aksiyon planı hazırladıklarını ve bunları devreye soktuklarını anımsattı. Özellikle 4 madde ve sonra da 5 madde olarak en son açtıklarının direkt tüketiciyi ilgilendirdiğini kaydeden Erdoğan, "Seçimden sonra artık bizim açıklayacağımız belki Ekonomik Konseyi de toplamak suretiyle belki birkaç madde daha olabilir. Bu maddeleri de açıklamak suretiyle süreci hızlandırmak ve ondan sonra da özellikle ihracata dayalı bir sistemi benimsediğimiz için dünyayı şöyle bir tekrar dolaşarak yeni pazarlar açmanın gayreti içinde olacağız" dedi.

PAKETLER HAREKET GETİRDİ
Son açıkladıkları paketlerle toplu konut, otomobil ve mobilyada hareketlenme başladığını, bunu sürdüreceklerini, neticeyi gördükten sonra tekrar değerlendirme yapacaklarını anlatan Erdoğan, seçimi takiben Ekonomik Koordinasyon Kurulu, Ekonomik Konsey, sivil toplum örgütleri ve iş camiası ile biraraya geleceklerini bildirdi. Başbakan Erdoğan, KOBİ'lere dönük bir kredi mekanizması, kredi garanti fonu oluşturma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Erdoğan, bir soru üzerine, küresel krizle birlikte kendilerini rahatsız eden konunun işsizlik olduğuna dikkati çekti. Gerek kamu, gerek özel bankaların kendilerini sağlama almak için daha önce kredi verdiği sağlam müşterilerine dahi kredi vermemeye başladıklarını, böyle olunca da bu şirketlerin içine kapanarak işçi çıkarmaya başladığını belirten Erdoğan, işçi çıkarmalarını önlemek için hükümet olarak çeşitli tedbirler aldıklarını anımsattı. Erdoğan, bazı işletmelerin buna uyduğunu, ancak genelin buna uymasını ve işçi çıkarılmamasını arzu ettiklerini söyledi.

'KÜÇÜLMEYECEĞİZ'
Başbakan Erdoğan, seçimden sonra bütün işveren temsilcileriyle bir araya gelerek konuşacaklarını, ''Bu gidişiniz gidiş değil, varsa bize teklifiniz getirin'' diyeceklerini açıkladı. Erdoğan, bütçe hedeflerinde büyüme hedefinde bir revizyon düşünmediğini belirterek, "Çünkü bu bir hedeftir. Hedefle oynamanın anlamı yok. Dünya şu anda eksileri konuşuyor. Ama biz eksileri konuşmuyoruz. İnanıyorum ki kesinlikle eksilere Türkiye girmeyecektir, büyümede yine artıda kalacağız'' dedi.