kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Defile makyajları sokağa taşındı

19.03.2009
Kedi gözü, takma kirpikler, mor dudaklar... Defilelerde mankenlere yapılan makyajlar biraz abartı gibi gözükse de önümüzdeki günlerin makyaj trendlerini yansıtıyor..
Önümüzdeki sezonlarda öne çıkacak makyaj uygulamaları, aylar öncesinden podyumlarda yapıldı. Birçok farklı uygulamanın tercih edildiği defilelerden öne çıkanları belirledik:

YEŞİL GÖZ KAPAKLARI
Gucci'nin ilkbahar-yaz makyajının ilham kaynağı, Alman sanatçı ve aktris Veruschka von Lehndorff'du. Podyumda yürüyen mankenler, 60'lardaki başarılı modellik kariyeninin ardından vücut boyama sanatıyla tanınan Veruschka'nın modern bir yorumu gibiydi. Farklı tonlardaki yeşil farların göz kapağına kat kat sürülmesiyle yakalanan efekt, siyah göz kalemi, bol maskara ve şeffaf dudak parlatıcısıyla tamamlanıyordu.

MOSMOR DUDAKLAR
Zac Posen'in podyumuna, geçtiğimiz sezonun da favori renklerinden mor, damgasını vurdu. Her cilt tonuna uyan bu renk, dudaklarda kullanılmıştı. 'Biraz iddialı ama çok da romantik' olarak tanımlanan görünümde dudaklar dikkat çekerken gözler arka planda kalıyordu. Mor rujları, mor ojeler tamamlıyordu.

TAKMA KİRPİKLER
Podyuma Pac-Man'vari başlıklarla çıkan modellerin göz makyajında grafik etkiler hissediliyordu. Göz vurgusunun artırılması için takma kirpikler kullanılmıştı. Siyah göz kalemine bol miktarda maskara da eşlik ediyordi. Göz kapağının ortasına sürülen siyah farın etkisi şakaklara kadar devam ediyor, üst kısım ise natürel bırakılıyordu.

GÜMÜŞ TONLARI
Giorgio Armani'nin 'safari ateşi' olarak yorumladığı görünüm, rahat uygulanabilen bir makyaj. Çok abartılı olmayan ama yine de şık bir efekt yapatıyordu. Seksi, dumanlı gözlerde gümüş tonları dikkat çekiyordu. Siyah yerine gri ile yapılan göz makyajına, pembe tonları da eşlik ediyordu. Elmacık kemikleri ve göz kapakları üzerinde ise parıltılı bir pudra kullanılmıştı.

KEDİ GÖZÜ EFEKTİ
Stefano Pilati'nin kıyafetleri Japon temalıydı.
Makyaj ise yüzde 100 İtalyan etkileri taşıyordu.
Fellini'nin ünlü filmi 8 1/2'tan esinlenilen görünüm için mat ve oldukça açık renklerde bir fondöten, baz olarak kullanılmıştı. Mat pudrayla tamamlanan ipeksi görünüme, yine açık tonlarda bir şeftali allık eşlik ediyordu. Dudaklarda, transparan bir ruj, üzerine de altın tonlarında bir parlatıcı tercih edilmişti. Gözler, YSL makyajının en çok dikkat çeken unsuruydu. Kedi gözü efektini oluşturmak için alt göz kapağının içine, ortalara kadar siyah kalemle bir çerçeve çizilmişti.
Üst göz kapağı ise, kedi gözü efekti sayesinde çok daha güçlüydü. Takma kirpikler, YSL makyajının da vazgeçilmeziydi.