kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Suriye'de tekne faciası

CİHAN
Giriş Saati : 20.03.2009 17:57
Güncelleme : 20.03.2009 23:33
Yeni Haber
Suriye'de bindikleri teknenin batması sonucu 8'i kız öğrenci olmak üzere 10 kişi boğularak yaşamını yitirdi...
Başkent Şam'ın dışında bulunan Zerzar Gölü'nde gezmek isteyen ilköğretim okulu öğrencileri teknenin batması sonucu 8'i kız öğrenci, teknenin kaptanı ve kurtarma çalışmalarına katılan bir vatandaş olmak üzere 10 kişi öldü. Feci olayla ilgili emniyet güçleri geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre Ayn Calud İlköğretim Okulu kız öğrencileri piknik için Şam'ın dışında bulunan Barade Vadisi yakınındaki Zerzar gölüne gitti. Göl kenarına piknik yapan öğrenciler ardından gölü gezmek amacıyla ufak bir tekne kiraladı. Yaklaşık 40 kişilik kız öğrenci bindikleri tekne, kısa bir süre sonra battı.

Öğrencilerin çoğunun göle düşmesi sonucu tam bir can pazarı yaşandı. Çevrede bulunan vatandaşlar teknenin battığını görmeleri üzerine öğrencileri kendi imkanları ile kurtarmaya çalıştı. Göle düşen birçok öğrenci kurtarılırken 8 öğrenci yaşamını yitirdi. Birçok öğrenci ise çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Vatandaşların yanı sıra Arama ve Kurtarma ekiplerinin de katılımıyla yaklaşık 8 saat süren aramaları sonucu 8 kız öğrencinin cesedine ulaşıldı. Ayrıca kurtarma çalışmalarına katılan bir vatandaş ve teknenin kaptanı hayatını kaybetti. 10 kişinin hayatına mal olan bu kazayla ilgili emniyet güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı.