kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Talk Show'a çıkan ilk ABD başkanı

AJANSLAR
Giriş Saati : 20.03.2009 08:42
Güncelleme : 20.03.2009 23:33
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama, görevi başındayken bir talk-show programına katılan ilk ABD Başkanı oldu. Oldukça rahat görünen Obama, esprileri ile Amerikalıları güldürdü...
Los Angeles'taki NBC stüdyolarında gerçekleştirilen Jay Leno'nun sunduğu Tonight Show'a katılan ABD Başkanı Barack H. Obama, ekonomik krizden Beyaz Saray'a gelecek köpeğe kadar geniş bir yelpazede sohbet ederek hem güldü, hem güldürdü, hem de düşündürdü.

Ünlü televizyon eleştirmeni Simon Cowell'a atıfta bulunarak, "Washington bir bakıma Amerikan idolü gibiydi, Simon Cowell haricinde herkes gibi" dedi. Programın ilerleyen dakikalarında ciddileşen sohbet sırasında ekonomik krizden de bahseden Obama, hükümet yardımı bekleyen şirketlerden, küresel ısınmadan ve ABD'nin petrol konusunda dışa bağımlılığının azaltılması için yapılan çalışmalardan söz etti.

Leno, programın başında, Amerikan sigorta şirketlerinden AIG'nin yöneticilerinin hükümetin şirkete yaptığı 170 milyon dolarlık yardımın 165 milyon dolarını kendilerine ikramiye yazmasının ardından Obama'nın sert bir açıklama yaparak bu yardımın kesilmesini istediğini hatırlatarak, "Kızgın ve afallamış gibiydiniz." dedi. Obama ise, "Afallamak daha doğru." diye cevap verdi. AIG yöneticilerini eleştiren Obama'ya özel hayatı ile ilgili de soru yöneltildi.

Başkanlığa alışıp alışmadığı konusunda gelen bir soru üzerine Obama, "Ben yavaş yavaş alışıyorum ancak kızlarım Malia (10) ve Sasha (7) şimdiden alıştı. Air Force One ve Marine One'da seyahat ederken onları en çok etkileyen bedava şekerler oluyor" diye espri yaptı.

Seçim kampanyası sürecinde hakkında birçok esprinin üretilmesine neden olan spor yapma alışkanlığı konusu da programda konuşulan bir başka konu oldu. Beyaz Saray'da bowling oynama konusu Obama'yı tetikleyen soru oldu ve "Bu bir takım özel bir olimpiyat ya da ona benzer bir şey gibi" diyerek, hünerlerini anlatmaya başladı.

Obama, Camp David'te bulunan başkanlık köşkünde bir basketbol sahası olduğunu da söyledi. Başkan olduğu için kimsenin rakip olmaya cesaret edemeyeceğini ve oyunu bırakacağını söyleyen Leno'ya, Obama'nın yanıtı, esprili bir şekilde, "Oyunu bırakmaları için bir sebep göremiyorum etraftaki silahlı gizli servis görevlileri dışında." yanıtını verdi.

Leno, Obama'ya kızlarına söz verdiği köpeğin ne zaman Beyaz Saray'a geleceğini de sordu. Obama ise, "Dinle, burası Washington. O bir kampanya sözüydü." diye konuştu. Stüdyoyu güldürmeyi başaran Obama, "Şaka yapıyorum, köpek kısa bir süre sonra orada olacak. NATO toplantısına katılacağım. Döndüğümde köpek gelmiş olacak." dedi. Kızlarının köpek ile iyi vakit geçireceğini kaydeden Obama, "Ben de çok eğleneceğim. Biliyorsun, 'Eğer Washington'da arkadaş edinmek istiyorsan bir köpek al' derler." diyerek sözlerini tamamladı.