kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BÜLENT CANKURT

Engelleri kaldırmak için rol kesecekler

Geçen yıl engelli bireylerimize umut olan 'Başarıya Giden Adımlar' projesinin mimarlarından Dilara Endican, yine harika bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Bu projenin ismi 'Sözün Bittiği Yer'... Galatasaray Spor Kulübü Derneği Tekerlekli Sandalye Şubesi Kaptanı Dilara Endican'ın, geliri Türkiye Engelliler Spor Eğitim ve Yardım Vakfı'na (TESYEV) kalacak bu projesinde yedi ünlü yönetmenin çekeceği yedi kısa film yer alacak. Engelli vatandaşlarımızın da herkesle eşit vatandaşlık haklarına sahip olduğunu vurgulamak için çekilecek 2-3 dakikalık diyalogsuz filmlerin yönetmenleri Çağan Irmak, Cem Yılmaz, Ömer Vargı, Ömer Faruk Sorak, Gül Oğuz, Ümit Ünal ve Umur Turagay.

ÜNLÜLER ROL ALACAK
Engelli vatandaşlarımıza destek olmak için bu filmlerde, Hülya Avşar, Yetkin Dikinciler, Meltem Cumbul, Cansu Dere, Fatih Terim, Adnan Polat, İbrahim Kutluay, Serdar Bilgili, Sadri Şener, Özgü Namal ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi birçok ünlü kamera karşısına geçecek. Ve her filmde, muhakkak bedensel, görme, işitme engelli ve down sendromlu bir vatandaşımız da bu ünlü isimlerle kamera karşısına geçecekmiş. Bu arada Hümeyra, Yetkin Dikinciler, Cansu Dere, Meltem Cumbul ve İlker Aksum'un oynadığı, Çağan Irmak'ın da yönettiği film tamamlanmış bile.

GALADA SÜRPRİZ VAR
Sinema ve televizyonlarda gösterilecek filmlerin galası, 27 Nisan'da Etiler'deki MKM'de düzenlenecek muhteşem bir organizasyonla gerçekleşecek. Telefonda konuştuğum Dilara Endican, o gecenin temasının sürprizlerle dolu olduğunu söyleyip, bunu bozmamak için de ayrıntı vermek istemedi. Engellilerin sorunlarını gündeme getirecek, sorunların çözümüne katkıda bulunacak bu çok önemli projenin galasına; iş, sanat, sosyete ve spor dünyasının en ünlü isimlerinin akın edeceğinden şüphem yok. Aylardır geceli gündüzlü bu projeyi hayata geçirebilmek için uğraşan Endican'a kocaman bir alkış...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın