kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Hollywood'a iş yapar gibi çalışıyoruz!

MUSTAFA KIZIL
19.03.2009
'Elveda Rumeli' dizisindeki rolüyle 1.5 yılı geride bırakan Erdal Özyağcılar: Çalışma şartlarımız Türkiye'dekinden çok daha güzel. Hollywood prodüksiyonu gibi çalışıyoruz..
atv'nin sevilen dizisi 'Elveda Rumeli'de canlandırdığı Sütçü Ramiz karakteriyle izleyicinin sevgilisi olan Erdal Özyağcılar, yıllardır hiç ara vermeden dizilerde oynuyor. 'Elveda Rumeli'nin bir göç hikayesi olduğunun altını çizen usta oyuncu, çok iyi bir ekip olduklarını da belirtiyor. İşte Erdal Özyağcılar'ın anlattıkları:

ERDAL ÖZYAĞCILAR FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

SAKALA DA ALIŞTIM
* Dizide 1.5 yılı geride bıraktınız. Çekimler nasıl?
Çekimler, çok çok iyi gidiyor. Zaten oyuncusuyla, ekibiyle, ışıkçısıyla tam anlamıyla bir aile gibiyiz. Her türlü zorluğa, sıkıntıya rağmen burada çalışmaya devam ediyoruz. Televizyon seyircisi için güzel bir iş yaptık. Şimdi de onun devamını getirmeye çalışıyoruz. Çünkü güzel bir iş yapıp, onu güzel bir şekilde devam ettirmek daha büyük çaba ve güç istiyor. Anlayacağınız biz burada yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.

* Peki Makedonya'ya alışabildiniz mi? Gerçi siz ara ara İstanbul'a gelip gidiyorsunuz ama...
Alışılıyor zamanla... İklimi çok farklı değil! İstanbul'a uygun bir havası var. İnsanları çok sıcak. Onlar bizi tanıyor, biz de onları... Burada çok Türk var ve bizi sürekli ziyaret ediyorlar. Bunun dışında turlarla sete gelenler oluyor. Onlarla görüşüyoruz. Bunun dışında çalıştığımız şehre de hareketlilik getirdik.

* Peki sakalınıza alışabildiniz mi?
Ona da alışıyor insan... (Gülüyor) İşin gereği diyorsun, kendi kendine. Bu yüzden sorun olmuyor.

İŞ İŞTİR YORULMAM!
* Dizi iki sezondur devam ediyor. Herhalde sizin de dizi dışında başka bir şey yapmaya vaktiniz olmuyordur...
Aslında çok yorulmuyoruz. Niye yorulalım? Dünyanın neresine gidersen git, iş iştir. İnsan, ona göre ritmini ayarlıyor. Yorulmuyoruz yani. Daha rahat geliyor. Makova'da çalışıyoruz; buradan 45 dakika uzaklıkta gayet güzel bir köy. Olabildiğince sessiz. Arada sadece traktör sesleri geliyor. Onu da rica edince kapatıyorlar. Burada çok güzel bir plato kurduk. Üç yönetmen ve bazen üç, bazen de dört kamerayla çalışıyoruz. Çalışma şartları Türkiye'dekinden çok daha güzel ve rahat.

* Aslında burada küçük bir Hollywood prodüksiyonu kurmuş gibisiniz...
Evet Hollywood prodüksiyonu gibi çalışıyoruz.

* Peki sizin açınızdan Makedonya'da çalışmanın avantajı ve dezavantajı ne?
Hiç dezavantajı yok! Avantajı da şu; biz dizimiz gereği anlattığımız hikayeyi birebir yerinde çekiyoruz. 'Elveda Rumeli', Rumeliler'i anlatıyor. Biz de burada Rumeli göçünü anlatıyoruz. Burası da zaten Rumeli. Onun dokusunu, onun görüntülerini, oranın havası oranın kostümleriyle birlikte verdiğiniz zaman bu emek seyirciye de en iyi şekilde geçiyor. Seyirci de bunu saygıyla karşılıyor.
Haberin fotoğrafları