kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

29 Mart sonrası

29 Mart sonrası nasıl bir Türkiye ile karşılaşacağız? Seçmen, AK Parti'ye, 1989'da ANAP'a verdiği cezanın benzerini verecek mi? Buna çok az kişi inanıyor. Ekonomik krize ve 7 yıllık iktidara rağmen, tahminler daha ziyade birkaç puan düşse dahi, AK Parti'nin yüzde 40'ın üzerinde oy alacağı ve CHP ile arada gene 15 puan civarında bir fark kalacağı istikametinde.
İl Genel Meclisi için yüzde 42-45 tahmini yapılıyor. CHP'ye ise, yüzde 25'lik bir oran veriliyor. 2004'te yüzde 10.4, 2007'de yüzde 14.2 nisbetinde oy alan MHP'nin de, aynı seviyeyi muhafaza edeceği, hatta bir iki puan artacağı belirtiliyor.
Böyle bir sonuç, seçmenin, siyasi dengeleri ve istikrarı koruma istikametinde reyini kullandığı yorumuna yol açacaktır.
Buna mukabil, AK Parti, yüzde 40'ın altına düşerse, erken seçim talepleri yoğunlaşır. Üstelik bu talepler karşılık bulmasa dahi, zamanında yapılacak bir seçimin bile istikrar getirmeyeceği görülecektir. Özellikle ekonomideki sıkıntılar göz önüne alındığında, Türkiye'nin yeniden istikrarsızlıkların kucağına düşmesinin sakıncaları ortada.
Bakalım seçmenin sağduyusu sandıktan nasıl bir sonuç çıkaracak?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın