kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Ergenekon ve Jandarma

Silopi'deki BOTAŞ kuyularından kemikler, saç, kıyafet parçaları çıkıyor. Tüyler ürpertici bir durum. Ergenekon tutuklusu Levent Ersöz, Şırnak İl Jandarma Alay komutanıyken, BOTAŞ Karakolu, ölüm mahzenine dönüşmüştü. Cesetlerin asit kuyularına atıldığı daha o tarihlerde ileri sürülüyordu.
Türkiye, ancak, şimdi kuyuları açabildi. Daha, yeni yeni faili meçhul cinayetlerin üzerine gidilebiliyor. Bugün Ergenekon tutuklusu olan birçok isim, Arif Doğan, Levent Ersöz, Atilla Uğur, Veli Küçük, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde Jandarma Komutanlığı bünyesinde çalıştılar. Levent Ersöz, Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı yaptı. Arif Doğan, Veli Küçük ile birlikte JİTEM'in kurucuları arasında yer aldı; hem Arif Doğan, hem Veli Küçük JİTEM Bölge Grup Komutanlığı görevlerinde bulundu. Geçenlerde intihar eden Abdülkerim Kırcı da, Diyarbakır Jandarma Grup Komutanı'ydı. 1998'de bazı vatandaşları öldürdüğü gerekçesiyle Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu. Şemdinli'de Umut Kitabevi'ne bomba attığı söylenen astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz Jandarma'da görev yapıyorlardı. Savcı Ferhat Sarıkaya, bu işten ötürü astsubayların sıralı amirleri Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu, Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanı Erdal Öztürk ile Hakkâri İl Jandarma Komutanı Albay Eren Kubat'ı da iddianamesine almıştı.
Evvelki gün Malatya Zirve Yayınevi katliamı dolayısıyla tutuklanan emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger de, Malatya İl Jandarma Alay Komutanıydı. Ülger'in, katliamı yapan Emre Günaydın'ı yönlendirdiği ileri sürülüyor. Hakkındaki iddialar yeni değil ama muvazzaf subay olduğu dönemde, askeri savcılık, soruşturmaya gerek görmemiş, olayın üstünü kapatmıştı.
Bütün bu olaylardan anlaşılıyor ki, Jandarma'da bazı unsurlar gerek provokasyon amaçlı, gerek "temizlik" gayesiyle çok sayıda haksız eyleme karışmış. Durumun askeri mahkemelere intikali gecikmelere yol açmış. Şimdi Ergenekon davası dolayısıyla eski defterler karıştırılıyor. Bütün bu konular doğrudan Ergenekon'la ilgili veya değil fark etmez. Mühim olan yargının devreye girmesi ve yapanın yanında kâr kalmaması.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın