kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Sevilay YÜKSELİR
SEVİLAY yazıyor

Gazi Olayları'nı hep beraber 'kaşıyalım' lütfen!

14 yıl evvel yaşanmış olan Gazi Olayları ile ilgili yaptığım röportaj epeyce yankı buldu. Hoş, davayı başından beri takip eden avukat Cemal Yücel ve Sabri Kuşkonmaz ile yaptığımız söyleşinin yer sıkışıklığından dolayı büyük bir kısmı kullanılamadı ama anlaşılan o ki, sayfaya yansıyanlar bile yetmiş Gazi'yi yeniden kaşımaya...
Pazar günü gün boyu telefonum susmadı. Olayı bizzat yaşayanlardan tutun da, o dönemi uzaktan izleyip de zihninden bir türlü çıkaramayanlara kadar birçok insan aradı. Ve ortak görüş, avukat Yücel ve Kuşkonmaz ile aynı paralelde: "Dosyanın yeniden gündeme gelmesi umut verici ama inşallah 'Gazi Olayları' Ergenekon'u parlatmak amaçlı bir çıkış değildir!"
Tabii bunlar telefonla arayıp bizzat Gazi Olayları'nın yeniden gündeme gelmesine gönlü razı olmuş insanlar ama diğer taraftakiler aynı düşünmüyor. "Başka işin yok mu senin? Kaşıyacak başka konu bulamadın mı ki Gazi'yi kaşıyorsun?" türünden başlayan cümlelerle eposta adresime saldırıya geçen bu tiplerin amacı ise belli. 14 yıl önce tüm karanlıklarıyla toprağa gömülen dosyanın gömüldüğü yerde kalmasını sağlamak!
Çünkü, içinden ne çıkacağı, olayların nereye uzanacağı ve Ergenekon savcılarının ellerinin kimlere dokunacağı belli değil. Tabii ki bu belirsizlik, o dönem onlarca insanın boşu boşuna kanının akmasına sebep olmuş kendini bir halt zanneden bazı derin adamları ister istemez rahatsız edecek ve olaylar ile ilgili o dönem aydınlatılamamış birçok karanlık nokta açığa kavuşacak. Bu nedenle ben çok umutluyum bu son gelişmelerden..
Onun için diyorum ki, gelin, Gazi Olayları'nı hep beraber kaşıyalım.
Sorgulayalım ve hatta sorgulatalım...
Mesela araştıralım. O dönemin DGM Başsavcısı Erdal Gökçen şimdi nerelerde? Kimbilir neler saklıdır savcı Gökçen'in hafızasında. Keşke çıkıp anlatsa o yıllarda olan biten pislikleri, numaraları, dalavereleri...
Keşke yiğitçe çıkıp cevaplasa şu soruyu eski Başsavcı: O dönem Hanefi Avcı'nın söylediklerini dinlemeniz için suç duyurusunda bulunmak isteyen avukatlara ve mağdur yakınlarına, "Siz şov yapıyorsunuz. Böyle bir suç duyurusuna ihtiyaç yok" dediniz mi?
Hah...Bir de o dönemin Adalet Bakanı Moğultay geldi aklıma şimdi. Çok severim kendisini. Bence Moğultay'ın da çıkıp o döneme ilişkin vicdanını rahatlatması lazım. En azından kendisini çok seven ve onu bakanlık koltuğuna kadar taşıyacak desteği veren Alevi toplumuna karşı olan sorumluluğu yerine getirmesi lazım. Yani aslında hesap vermesi lazım. Güvenlik gerekçesiyle İstanbul'dan Trabzon'a nakledilen Gazi Davası'na neden sahiplik yapamadığını anlatması lazım...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın