kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
UFUK SANDIK

Ford Motor'da ikinci torun Ford işbaşında

Dev otomotiv firmalarının üst yönetiminde torunların sayısı artıyor. Ford Motor Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford'tan sonra Elena Ford da global satışlar ve pazarlamanın başına geçti. 42 yaşındaki Elena Ford, şirketin kurucusu Henry Ford'un torununun torunu. 1995 yılında Ford'da çalışmaya başlayan Elena Ford, Ford Motor'un finans şirketinin başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. Şimdi ise şirkette daha önemli bir görev üstlendi.
Bir süre öne Japon otomotiv devi Toyota da benzer bir gelişme yaşandı. 14 yıl aradan sonra Toyoda ailesinden bir isim şirketin başına geçmeye hazırlanıyor. Haziran ayında Watanabe'den başkanlık görevini alacak olan Akio Toyoda Toyota Motor'un kurucusu Kiichiro Toyoda'nın torunu.
Torunların işi kolay değil. Dünyada yaşanan kriz en çok otomotiv firmalarını etkiledi. Toyota 71 yıldır ilk kez zarar açıkladı. Benzer bir sıkıntıyı Ford da yaşıyor. Şirket darboğazdan çıkışın yollarını arıyor. Bakalım torunlar dedelerinin dünya devi yaptıkları şirketleri, krizden çıkarmayı başarabilecekler mi?
Henry Ford'un torununun torunu Elena Ford, şirkette global satış ve pazarlamanın başına geçti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın