kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

"Başarısızlığa herkes ortaktır"

İHA
Giriş Saati : 16.03.2009 11:10
Güncelleme : 16.03.2009 19:32
Yeni Haber
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, her Türk antrenörün hayalinin Türk Milli Takımı'nı çalıştırmak olduğunu belirterek, "Ama benim Bursaspor ile 3.5 yıllık sözleşmem var. Bu sözleşme süresi içerisinde böyle bir beklentim yok. Yakın vadede değil de uzun vadede şartlar uyuşursa biz de o şerefli görevi yapmayı isteriz" dedi.

Bugüne kadar bıraktığı takımlara sonradan gelen teknik direktörler hakkında yorum yapmadığını ifade eden Sağlam, "Değişik bir iş yapıyoruz. Bir yerde görev yapıyoruz, oradan ayrılıyoruz. Ayrılırken üzülüyoruz. Yeni bir takıma geliyoruz. Çok ayrı ortamda, çok ayrı şartlarda yeni takımımızda işe başlıyoruz. Öncelikle daha evvel çalışan antrenöre, bıraktığınız takımdaki daha sonra gelecek antrenöre de kesinlikle saygılı olmak, onun yaptığı işe saygı göstermek zorunluluğumuz var. Ben hayatımın hiçbir döneminde meslektaşlarımdan herhangi birisi için olumsuz bir kelime, onları kamuoyunun önünde zor duruma düşürecek en ufak bir kelime sarf etmemeye dikkat ettim. Bundan önce böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak" diye konuştu.

"HER ANTRENÖRÜN HAYALİ MİLLİ TAKIMI ÇALIŞTIRMAKTIR"

"İleride Milli Takım'ın başına geçmek ister misiniz ?" şeklindeki soruya Sağlam, "Her Türk antrenörün hayallerinden biri, gelecekteki beklentilerinden biri, Türk Milli Takımı'nı çalıştırmaktır. Türk Milli Takımı şimdi o kadar popüler hale geldi ki yabancı birçok önemli teknik adamın belki de hayallerini süslüyordur. Ama benim Bursaspor ile 3.5 yıllık sözleşmem var. Bu sözleşme süresi içerisinde böyle bir beklentim yok. Yakın vadede değil de uzun vadede şartlar uyuşursa biz de o şerefli görevi yapmayı
isteriz. Ama bizim Bursaspor'daki görevimiz bu 3.5 yıllık süreç içerisinde, belki daha da devam edebilir, inşallah da devam eder " şeklinde cevap verdi.

"İSPANYA MAÇI ÜLKEMİZİ İLERİSİ İÇİN UMUDA SEVK EDECEKTİR"


Milli Takım'ın İspanya karşısındaki şansını da değerlendiren Sağlam, "Milli takım çok kaliteli bir takım. Ne kadar kaliteli bir takım olduğunu da en son Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği performans ve elde ettiği başarıyla da gösterdi. İspanya, son Avrupa Şampiyonu. Uzun zamandır kendi sahasında, deplasmanda yenilmemiş, bunun haricinde dünya sıralamasında birinci sırada yer alıyor. Milli takımın işi kolay değil, ama onlar birçok zoru başarmış durumdalar. O yüzden İspanya maçlarının ben milli takım adına
çok olumlu geçip, gelecek adına da hem kendilerini hem de ülkemizi umuda sevk edeceklerine gönülden inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"YILDIZ ADAYI ÇOK OYUNCUMUZ VAR"

Türkiye'de yıldız adayı çok sayıda oyuncu olduğunu ifade eden Sağlam, "Çok sayıda yıldız adayı oyuncumuz var. Bizim takımımızda Sercan, Eren, Muhammet, Volkan gibi oyuncular var. Birçok Anadolu takımında da, büyük kulüpte de, yakın gelecekte de Türk futboluna ismini yazdıracak Avrupa'da oynayacak kalitede oyuncularımız var. Ama bakış açımızı biraz daha değiştirip bu çocuklarımızı bizim çok çabuk bir şekilde piyasaya sunup, daha olmadan yıldız gibi göstermeden, her şeyi zamanında ve yerinde onlara anlatarak, gerçekleştirerek, kazanmak zorundayız. Kaybetmemek üzere bir bakış açısı geliştirmeliyiz" dedi.

"BEŞİKTAŞ BİZİM DÖNEMİMİZDE ALTYAPI OLARAK ALTIN ÇAĞLARINI YAŞADI"

Teknik direktörlerin genç oyunculara güvenmesi gerektiğini vurgulayan Sağlam, "Bizim hedeflerimizden bir tanesi çalıştığımız takımın performansına olumlu katkı yapmanın yanında yetenekli gençleri Türk futboluna kazandırmak. Bu bağlamda her Türk antrenörü üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundadır. Ben çalıştığım Samsunspor'da, Kayserispor'da, Beşiktaş'da altyapılara, şehrin kendi insanına verdiğim değer olarak hep altın çağlarını yaşattım. Kayserispor'da başarılı olduğumuz dönemde altyapıdan oyuncularımız da vardı. Beşiktaş kulübü altyapısı olarak tarihinin en parlak dönemini bizimle birlikte yaşadı. Geçmişte bu konuyla alakalı bir hassasiyetimiz var. Ortaya koyduğumuz bir başarı da var. Buradaki gençleri de önce Bursaspor'a daha sonra da Türk futboluna kazandırma gibi bir misyonumuzun olduğunu çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

"BİZDEN ÖNCE ÇALIŞAN BÜYÜKLERİMİZDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK"

Genç teknik direktörlerin Türk futboluna son zamanlarda yaptığı büyük katkılardan bahseden Sağlam, "Her devrin kendine has güzelliği ve özelliği var. Biz, bizden önce çalışan ağabeylerimizden büyüklerimizden çok şeyler öğrendik. Bu devir işi futbolda da bu böyle değil mi ? Futbolcuyduk, sonra futbolu bıraktık. Yerine genç kardeşlerimiz geldi, şimdi bayrağı onlar alıp götürüyorlar. Bu antrenörlükte de böyle. Bugün ortaya bir başarı sunuyorsak bunu tamamen kendimize mal etme şansımız yok. Diğer büyüklerimizden, çalıştığımız antrenörlerden bugün uyguladığımız birçok şeyi öğrendik ve hala da öğreniyoruz. Ben onlara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bir nesil gidiyor bir başkası geliyor. Bizim genç jenerasyon olarak amacımız daha evvelki ağabeylerimizden öğrendiklerimizi kendi bilgilerimizle birleştirerek katkı sağlamaktır. Tabi son dönemde güzel başarılar ve gelişmeler var" şeklinde konuştu.

"FUTBOLDA BAŞARISIZLIĞA HERKES ORTAKTIR"

Futbolda başarıyı herkesin paylaşmak istediğini kaydeden Sağlam, "Ortaya bir başarı çıktığı zaman biliyorsunuz en ücra köşedeki adam bile bu başarıdan pay sahibi olmaya çalışıyor. Başarıda hal böyle olurken, başarısızlıkta da maalesef birçok insanı bu başarısızlığa ortak olmamak için hemen kaçıştığını görüyoruz. Bu olayı bir bütün olarak değerlendirmek zorundayız. Nasıl başarıda payımızı veriyorsak, başarısızlıkta da herkes payını almak zorunda. Ben her şeyi yaptım, bundan sonra iş futbolcularda, teknik
kadroda veya antrenör çıkıp, 'Bu işte benim payım yok. Başarısızlığın sebebi yönetimdir' diyemez. Ekip çalışmasının önemi burada ortaya çıkıyor. Başarıyı herkes oluştururken, başarısızlıkta da herkes payına düşeni almak zorunda. Bir başarısızlık varsa bunda herkes ortaktır" dedi.

"HAKEMLERİN FUTBOLA PROFESYONELCE BAKMASINI SAĞLAMAK LAZIM"

Futbolda hakemliğin çok önemli bir müessese olduğunu hatırlatan genç teknik adam, "Hakemlik futbolu yöneten en önemli kurumlardan bir tanesi. Hakemlerimizin imkanlarının daha da iyileştirmek lazım. Onların da bu işe profesyonelce bakmalarını sağlamak lazım, ama bugünkü ortamda her yapılacak katkı bir maliyet getiriyor. Bir mentor, bir antrenör, elde ettiği imkanların daha fazlalaştırılması zamanla oluşturulabilecek şeyler. Burada bunları söylerken hakemlerin görevini yapmasının önüne geçmemesi lazım. Bu
işe talip oldularsa en iyi şekilde yapmak zorundalar. Çünkü çok önemli bir görev yapıyorlar. Bazen yapmış oldukları bir hata ya da en ufak bir suistimal insanlara çok pahalıya mal olabiliyor. Takımların şampiyonluğu gidebiliyor, antrenörler işlerinden olabiliyor. Dolayısıyla onlar da dikkat etmek zorunda. Biz antrenörler de hakemlere yardımcı olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

"KENDİ ADIMIZA ŞAMPİYONLUKTAN BAHSEDECEKSEK O KELİMENİN İÇİNİ DOLDURMALIYIZ"

Artık takımların gelir anlamında güçlenmeye başladığını dile getiren Ertuğrul Sağlam, "Yeni yapılan statlar takımlara büyük gelir sağlıyor. Özellikle son dönemde Kayserispor'un, Sivasspor'un elde ettiği başarı birçok Anadolu takımını bu anlamda iştahlandırıyor. Şehri artık olaya ortak hale getirmeye başlıyor. Şehrin ileri gelenleri bu işte büyük katkı sağlamaya başladılar. Sanayinin ve ekonominin daha iyi olduğu şehirlerde, bu son dönemdeki gelişmeler bütün insanların iştahını kabartıyor. Ben de bu konuda geçmişte çok fazla umutlu değildim, ama son yaşanan gelişmeler bizi bu konuda umutlandırdı. Bursaspor olarak da biz 3.5 yıllık dönemi çok iyi yapılanarak geçirmek zorundayız ki ondan sonra şampiyonluktan bahsedebilelim. Arada üretebilecek bazı değerler belki bu süreci daha erkene çekebilir, ama bir kere şampiyonluktan bahsedeceksek bu kelimenin içini, şampiyonluğu kendi adımıza bir cümlenin içinde kullanacaksak o cümleyi de çok iyi doldurmamız lazım, yoksa bugüne kadar şampiyonluktan bahseden çok insanlar oldu, ama çoğu havada kaldı. Bu kelime insana sorumluluk yükleyen ve çok çok da kolay söylenmemesi gereken bir kelime. Onun için biz şampiyonluk kelimesini kullanacağımız zamanı hep beraber tespit ederiz" dedi.


Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 24 14 7 3 39 18 49
2 Beşiktaş 24 14 6 4 41 22 48
3 Trabzon 24 13 7 4 32 21 46
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 24 13 5 6 46 25 44
5 Galatasaray 24 13 5 6 48 31 44
6 Ankaraspor 24 10 6 8 32 24 36
7 Bursa 24 9 8 7 30 30 35
8 Kayseri 24 8 10 6 23 17 34
9 Gaziantep 24 9 7 8 32 34 34
10 G.Birliği 24 7 7 10 27 31 28
11 Denizli 24 8 4 12 31 37 28
12 Eskişehir 24 6 9 9 30 32 27
13 Konya 24 7 6 11 24 33 27
14 Antalya 24 6 8 10 22 30 26
15 İ.B.B. Spor 24 7 4 13 24 37 25
16 Ankaragücü 24 6 6 12 22 35 24
17 Kocaeli 24 5 5 14 32 50 20
18 Hacettepe 24 3 6 15 16 44 15
Haftanın Maçları
24. Hafta
 Fenerbahçe 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 1  
  İ.B.B. Spor 0  
 Konya 2  
  Gaziantep 3  
 Ankaragücü 0  
  Sivas 2  
 Beşiktaş 3  
  G.Birliği 0  
 Denizli 0  
  Hacettepe 0  
 Eskişehir 1  
  Bursa 2  
 Ankaraspor 2  
  Kayseri 2  
 Trabzon 2  
  Galatasaray 2  
Haftanın Maçları
25. Hafta
 Sivas Beşiktaş  
 İ.B.B. Spor Konya  
 Gaziantep Trabzon  
 Galatasaray Eskişehir  
 Bursa Fenerbahçe  
 Kayseri Ankaragücü  
 Hacettepe Antalya  
 Kocaeli Ankaraspor  
 G.Birliği Denizli