kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Kara tren artık türkülerde kaldı"

Giriş Saati : 15.03.2009 14:24
Güncelleme : 15.03.2009 15:52
Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''Nüfusu az olan beldelere İller Bankası'ndan gelen kaynak az oluyor. Yani merkezi hükümetin desteği olmazsa altyapı hizmetlerinin yapılması çok zordur'' dedi.

Bakan Şahin, Antalya'nın Finike ilçesine bağlı Sahilkent beldesindeki AK Parti seçim bürosunda partililerle bir araya geldi.

Burada bir grup partilinin, ''Sahilkentli tapu yalanına son verilsin istiyor'' yazılı pankart açtıklarını gören Şahin, mülkiyet ve tapu sorununu çözeceklerini söyledi.

Şu anda 2B için de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün tespit yaptığını anlatan Bakan Şahin, tespitlerin tamamlanmasının ardından bu alanların, üzerinde yaşayan vatandaşlara satışıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılacağını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimler öncesinde gittiği her yerde konuşmalar yaptığını, ancak aynı gün hizmetleri de devreye soktuğunu söyleyen Şahin, şöyle konuştu:
''Dikkat edin, Genel Başkan ve Başbakanımız Erdoğan, her gün 2 miting yapıyor. Diğer genel başkanlar da yapıyorlar. Arada bir fark var. Fark şu, genel başkanımız hem konuşuyor hem de iş yapıyor. Hizmetleri açıyor. Bir hafta önce Antalya'daydı. Miting yaptı ve Antalya'yı son derece çağdaş bir ulaşım aracına kavuşturdu. Hafif raylı sistemi devreye soktu. Yani nereye gitse, Genel Başkanım bir hizmetin kurdelesini kesiyor ve bunlar da belediyelerimizin yapmış olduğu hizmetlerdir çoğunlukla. Şimdi diğer siyasi partilerin de belediyeleri yok mu? Büyükşehirleri yok mu? Var. İzmir, Mersin büyükşehir belediyeleri CHP'nin, Trabzon CHP'nin. Şimdi Sayın Baykal, siz niye kurdele kesmiyorsunuz? Gidip oralarda hizmetler açmıyorsunuz. Yok ki ortada bir şeyleri. Bir hizmetleri yok ki açacak. Birşey ortaya koymamışlar ki. Bu bir anlayış farkıdır. Bu bir hizmet farkıdır, konuşmak kafi değil.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara-Eskişehir arasında hızlı treni de hizmete açtığını hatırlatan Şahin, ''Artık Türkiye'de kara tren türkülerde kaldı. Şimdi hızlı tren zamanı. Çünkü AK Parti iktidarda'' dedi.

Küresel ekonomik krize rağmen işlerin yürüdüğünü de belirten Bakan Şahin, Türkiye'nin bu krizi atlatacağını söyledi.

Mehmet Ali Şahin, krize yönelik bir takım tedbirler aldıklarını, çok yakında da bu tedbirlerle ilgili kanuni düzenlemelerin yapılacağını bildirdi.

MERKEZİ HÜKÜMET DESTEĞİ

Konuşmasının ardından Finike'ye geçen Bakan Şahin, bir süre ilçe merkezinde seçim otobüsüyle gezerek vatandaşları selamladı. Şahin, daha sonra Finike Fuar Alanı'nda vatandaşlara hitap etti.

Finike ve beldelerinin altyapı sorunlarının çözüleceği sözünü veren Şahin, Adalet Bakanlığı olarak Finike Adalet Sarayı'nın 2009 yılı yatırım programına alındığını ve 2010 sonuna kadar inşaatın tamamlanacağını belirtti.

Finike Spor Salonu'nun bir takım sorunlar nedeniyle bitirilemediğini ifade eden Şahin, gelecek günlerde Spor Toto teşkilatından 1.5 milyon TL'nin spor salonu inşaatının tamamlanması için aktarılacağını vurguladı.

Bakan Şahin, Finike Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Nail Dülgeroğlu ile kanalizasyon şebekesi ve arıtma tesisi inşaatının temelini attı.

Buradan Finike'ye bağlı Hasyurt beldesine geçen Bakan Şahin, partisinin seçim bürosu önünde vatandaşlara seslendi.

Hasyurt'un altyapı sorunları olduğunu öğrendiğini belirten Şahin, ''Nüfusu az olan beldelere İller Bankası'ndan gelen kaynak az oluyor. Yani merkezi hükümetin desteği olmazsa altyapı hizmetlerinin yapılması çok zordur'' dedi.

Bakan Şahin, Antalya milletvekili olarak altyapı sorunlarıyla bizzat ilgilendiğini söyledi.

Şahin, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Hasyurt'ta 13-16 Mayıs arasında düzenlenen Hasyurt Tarım Fuarı'na katılacaklarını söyledi.