kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Adsız bebeği, uçan ambulans kurtardı

Hüseyin KAÇAR
13.03.2009
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, solunum yetmezliği çeken ve ölümle burun buruna gelen 5 günlük bebek, ambulans helikopterle hastaneye yetiştirildi..
Diyarbakır'da 5 gün önce dünyaya gelen, ancak akciğer enfeksiyonu nedeniyle nefes alamayan bebek, ambulans helikopter sayesinde kurtarıldı. Henüz ismi bile konulmadan ölümle burun buruna gelen bebek baran, kayıtlara 'Bebek Baran' olarak geçti. Kente 90 kilometre mesafede bulunan Kulp'a bağlı Afet Konutları mahallesinde yaşayan Canan Baran, ilk iki çocuğunu doğumdan hemen sonra kaybetti. Genç kadın, üçüncü bebeğini ise geçtiğimiz hafta dünyaya getirdi. Ancak henüz ismi dahi konulmayan kız bebek, doğumdan hemen sonra solunum sıkıntısı yaşamaya başladı.
Akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği teşhisi konulan ve hayati tehlikesi bulunan bebeğin bir an önce bir kuvözde yoğun bakıma alınması gerekiyordu.
Ancak Kulp ilçesinde kuvöz yoktu. Bunun üzerine Diyarbakır'da 24 saat hazır bekletilen ambulans helikopter hemen yola çıktı ve minik bebeği kentteki Çocuk Hastanesi'ne yetiştirdi.

ŞU ANA KADAR 14 HAYAT KURTARDI
Resmi kayıtlardaki adıyla 'Bebek Baran'ın kurtarılması için zamana karşı başlatılan mücadele mutlu sonla bitti ve son anda hastaneye yetiştirilen bebeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Anne Canan Baran da, bebeğinin kurtulacağını öğrendiğinde, gözyaşları arasında, "Bebeğimi kurtarmak için çabalayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Diyarbakır'da 24 saat hazır bekletilen ambulans helikopter, hizmete sokulduğu bir aylık sürede 14 hayat kurtardı.