kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zihni sinir seçim projeleri

NURDENİZ ERKEN
13.03.2009
29 Mart seçimlerine doğru herkes liderlere odaklandı ancak adayların projeleri de yabana atılır gibi değil. İlginç vaatler seçimlerin rengi oldu..
Seçimlere 15 gün kala, belediye başkanı ve muhtar adaylarının rekabet dolu sözleri meydanlarda tansiyonu yükseltirken bazı adayların iddialı vaatleri seçmenleri şaşkına çeviriyor. Her yerel seçim öncesi açıklanan park, bahçe ya da kültür merkezi yapma projelerine aşina olan seçmenler, elektrik ya da suyun bedava olması, UFO kabinli restoran, cezaevinin yanına yeraltı otoparkı yapma gibi projelerle karşılaşınca hayrete düşüyor. İddialar kadar adayların kimlikleri ve ilginç seçim sloganları da görenleri gülümsetiyor. İşte 2009 yılı yerel seçimine damgasını vuran Zihni Sinir seçim projeleri ve adaylar:

ÇEŞME DUBAİ OLACAKTI AMA!
AKP'NİN Çeşme Belediye Başkan aday adayı Mehmet Ali Gökçeoğlu, aday gösterilmedi ancak projeleriyle hala konuşuluyor. Çeşme'yi Dubai yapacağını söyleyen Gökçeoğlu, Yıldız Burnu açıklarına Dubai'deki Palmiye Adası'nın tıpa tıp aynısını, palmiyelerin arasına da dünyanın en yüksek binası olacak ve her katı ayrı dönen Burgu Towers inşa etmeyi planlıyor. 6 milyon euroya mal olacak uzay mekiği şeklinde ve düğmeye basıldığında 35 metre havalanabilecek UFO uzay kabin restoranları, bir teleferik hattı, dünyanın en büyük yat limanı da Gökçeoğlu'nun projeleri arasında yer alıyor.

HANIM AĞA'NIN DİSNEYLAND'I
BİR ilginç seçim vaadi de Kırklareli'nin Büyükmandıra Belediyesi AKP belediye başkan adayı, "Hanım ağa" lakaplı Hülya Gürman'dan geldi. Trakya'nın tek kadın adayı olan Gürman beldeye "Disneyland" yapma sözü verdi. Kırklareli'nin merkezindeki Büyükmandıra beldesinde Disneyland'ı gerçekleştirerek, Trakya'nın eğlence sektörünü hareketlendirip önemli bir turizm ve cazibe merkezi kazandıracaklarına inandığını belirten Gürman seçim çalışmalarını caddelerde, kahvelerde ve zaman zaman da at üzerinde sürdürüyor.

1 MİLYAR DOLAR YATIRIM MI?
AK Parti Tokat milletvekili Hüseyin Gülsün, seçim gezileri sırasında AK Parti belediye başkan adayının seçimi kazanması durumunda "Bu ilçeye 1 milyar dolarlık yatırım yapacağım" deyince ortalık karıştı. İlçenin MHP'li Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu, dudak uçuklatan rakamı duyunca, "Belgeleri getirsin, istifa edeceğim" dedi. Gülsün "Herkes 1 milyar dolara takıldı. Ama nedir bu diye sorulmadı. Söz konusu yatırım termik santral" açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

TRAFİĞİ CİNLERİYLE ÇÖZECEK
ANTALYA'NIN en ilginç başkan adayı ise Ömer Çetin Yavuncu. Farkının medyumluk olduğunu söyleyen bağımsız aday Yavuncu, ilginç projeleri ve vaatleriyle şaşırtıyor. Aday olmasını cinlerin istediğini öne süren Yavuncu, görev verilmesi halinde "İlk hedefim esnaf tarafından kullanılan elektrik ve suyu bedava yapmak olacak. Bu şaka gibi gelebilir ama herkese göstereceğim. Ayrıca trafik sorununu çözmek için de yine cinlerden yardım alacağım" diye konuşuyor.

BOZTAŞ'IN DA HOROZU VAR
ADANA'DA genel veya yerel ayrımı yapmaksızın her seçimde bağımsız-bağlantısız aday olan Abdurrahman Boztaş, 29 Mart yerel seçimleri için yine iddialı projeleri ile geri geldi. Adana'da emekli gazeteci, yazar, ressam Abdurrahman Boztaş, halkın yoğun ilgisi karşısında Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ikinci kez "Recep'in tavuğu varsa, Boztaş'ın horozu var" sloganıyla bağımsız aday olduğunu açıkladı.Adana Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacak gücü olduğunu belirten Boztaş "Adana'nın en büyük sorunu yazın çok sıcak olması bu sorunu kanalların üzerini kapatarak nemi kırarak çözeceğim" dedi.

MESİH: İSTANBUL BAŞKENTİMİZ
KENDİSİNİ "mesih" ilan eden Trabzonlu Dursun Ali Bacıoğlu bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday oldu. 2002'de Trabzon'dan bağımsız milletvekili adayı olan ve 65 oy alan Bacıoğlu, 2007'de İstanbul'dan bağımsız milletvekili adayı olmuş ve 449 oy almıştı. Bacıoğlu, "İstanbul'u, Türkiye'nin, Türkiye'yi de dünyanın başkenti konumuna getirebilecek, tüm dünyayı, tek bayrak altında, İslam birliğinde bütünleştirmeyi hedefliyorum" dedi.

MUHTARDAN HERKESE 25 LİRA
BOLU'NUN Mudurnu ilçesinde Musalla mahallesi için muhtar adaylığını açıklayan İbrahim Yikit, Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğini söyleyerek, seçim beyannamesinde asil üyelere 25 TL aylık vereceğini belirtti. Yikit, "Söz veriyorum. Eğer muhtar olursam asil üyelerime 25 TL muhtarlık süresince para vereceğim. Belediye ile birlikte çalışıp mahalleme hizmet getirmek için gece gündüz çalışma sözü veriyorum ve mahallemden destek bekliyorum" dedi.

BİNGÖL'E YERALTI OTOPARKI
BİNGÖL Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Zeki Börükoçi eski cezaevi civarında yeraltında 2 katlı asansörlü otopark yapacağını ve 49'uncu Motorlu Piyade Tugayı'nı 11 evler mevkisinde blok halinde binalar yapıp buraya taşıyacağını belirtti. Samsun İlkadım Belediyesi Başkanlığı için bağımsız olarak adaylığını koyan Celal Uyar ise böbrek yetmezliği hastası olup çalışamayan kadınlara tedavi sözü verdi. Uyar, başkan olursa işten çıkarılmış belediye işçilerini geri alacak.