kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, memleketi Muş'ta Valiliği ziyaretinde yaptığı açıklamada, yeni teşvik sisteminden bölgedeki illerin de yararlanacağını söyledi.

'Vatandaşa çek önerisini ilk toplantıda görüşeceğiz'

12.03.2009
Sanayi Bakanı Çağlayan, pazarın harekete geçirilmesi için vatandaşa harcama çeki verilmesi uygulamasına sıcak baktığını söyledi. Çağlayan, önerinin EKK'da görüşüleceğini açıkladı..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ilk kez SABAH'ın duyurduğu vatandaşa çek verilmesi önerisinin önümüzdeki günlerde Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda görüşüleceğini açıkladı. Çağlayan, "Ben de böyle bir öneriye sıcak bakıyorum. Verilecek paraların ekonomiye girmesi ve tüketime yönelmesi gerekir'' dedi. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in başkanlığında toplanan EKK'nın üyeleri arasında Çağlayan da bulunuyor.

RAKAM AÇIKLANMADI
Bakan Çağlayan, çeşitli açılış ve incelemeler için geldiği memleketi Muş'ta, Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, yeni teşvik sisteminden Muş ve bölgedeki illerin yararlanacağını ifade ederek, bunun Muş'a yeni bir sanayi hamlesi getireceğini söyledi. Bakan Çağlayan, bir gazetecinin "Memur ve emekliye 300 lira verilmesi planlanıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine, bu konuda her hangi bir rakam açıklanmadığını ve konunun Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) görüşülmediğini vurguladı.

AMERİKA'DA YAPILDI
"Ben de böyle bir öneriye sıcak bakıyorum'' diyen Çağlayan, sç pazarın harekete geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda başka ülkelerin geçmişte yaptığı uygulama modelleri olduğuna işaret eden Bakan Çağlayan, şöyle devam etti: "O modeller dikkate alınabilir. Amerika'da bu yapıldı ama verilen çekler maalesef ekonomiye girmedi, bu paralar bankacılık sistemine aktarıldı. Verilecek paraların ekonomiye girmesi ve tüketime yönelmesi gerekiyor. Ticaret hayatının canlı ve diri tutulması gerekiyor. Bu uygulamadan sanayici, esnaf ve sanatkarın da yararlanması gerekir."
Haberin fotoğrafları