kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bimeks'in başındaydı... Vedat Akgiray, Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret AŞ'nin kurucusu. 1990'da yurtdışından dönerken, "Ek bir işimiz olsun" diye bu sektöre girdi. Ancak Akgiray'ın SPK başkanı olmasının ardından Bimeks'ten ayrılması gerekecek.

SPK'nın başına girişimci Profesör Akgiray geliyor

ANKARA
12.03.2009
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanlığına Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Vedat Akgiray'ın atanması için kararname hazırlandı..
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yeni patronu belli oldu. Turan Erol'dan boşalan koltuğa Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Vedat Akgiray getiriliyor. Akgiray, aynı zamanda Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret AŞ (Bimeks) kurucuları arasında yer alıyor. Turan Erol'un görev süresinin 20 Şubat'ta dolmasıyla boşalan SPK başkanlığına sürpriz bir isim geliyor. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Finans Anabilim Dalı Başkanı Vedat Akgiray'ın kararnamesi imzaya açıldı. Elektronik mağaza zinciri Bimeks'in kurucusu olan Akgiray, Cumhurbaşkanlığı onayının ardından görevine başlayacak.

ANKARA'YI SEVMEMİŞTİ
ABD'den döndükten sonra kısa bir süre görev yaptığı Bilkent Üniversitesi'nden Ankara'yı sevmediği için ayrılan Akgiray'ı, SPK başkanlığı görevini üstlenmesinde Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in ikna ettiği ifade ediliyor. Akgiray, aynı zamanda başarılı bir işadamı. Bimeks'n kurucusu. 1990'da yurtdışından dönerken "Ek bir işimiz olsun" diyerek teknoloji sektörüne girdi. Ancak, SPK Başkanı olduktan sonra Bimeks'teki görevinden ayrılması gerekiyor. Öte yandan, görev süresi geçen şubat ayında sona eren Mustafa Korhan'ın ise yeniden SPK üyeliğine atanacağı öğrenildi.