kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İngiltere Başbakanı Gordon Brown adına "özel temsilci'' olarak hareket eden Lord Malloch Brown, beklentiler için başbakanı uyardı.

'G-20 başarısız olursa piyasalar felaket olur'

12.03.2009
Nisanda yapılacak G-20 zirvesinin sonucunun finansal piyasalarda hayal kırıklığı yaratması endişeye yol açıyor..
İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Lord Malloch Brown, önümüzdeki ay Londra'da yapılacak G-20 zirvesinin sonucunun finansal piyasalarda hayal kırıklığı yaratması halinde, bütün dünya borsalarında ani düşüşler ortaya çıkabileceği ve büyük bir ekonomik felaket yaşanabileceği uyarısında bulundu.

'ÇÖZÜM ULUSLARARASI OLMALI'
G-20 Zirvesi'nin hazırlıklarından sorumlu olan ve bu konuda Başbakan Gordon Brown adına "özel temsilci'' olarak hareket eden Lord Malloch Brown, "Toplantı sonucunda ortaya dünya ekonomisini kurtarabilecek sağlam bir plan konulmalıdır ya da ortaya felakete eşdeğer ekonomik sonuçlar çıkabilir. Eğer güç içermeyen, sadece yatıştırıcı nitelikteki bir sonuçla ortaya çıkarsak, 3 Nisan'da piyasaların felaket sınırına gireceğinden hiç kuşkum yok" dedi. ABD Başkanı Barack Obama ise G-20 üyelerinin ancak ortak hareketi ve kararlılığı ile krizin üstesinden gelinebileceğini söyledi. Obama, "Dünya ekonomisini canlandırmak için G-20 ülkeleri ortak hareket zorunda. Küresel krize yönelik çözümler konusunda zirveden umutluyum" diye konuştu. FED Başkanı Ben Bernanke de, G-20 liderlerini uluslararası çözüm yolları üzerinde odaklanmaya çağırdı.