kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon- Zirve bağı

ANKA
Giriş Saati : 12.03.2009 14:03
Güncelleme : 12.03.2009 21:47
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında emekli bir albay gözaltına alındı. ..
Ankara'da Ergenekon Soruşturması çerçevesinde emekli Albay Mehmet Ülger, gözaltına alındı.

Savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla gözaltına alınan Ülger, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a getirildi.

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin Ali A. imzalı bir ihbar mektubuyla Ergenekon'da dahil edilen Malatya'daki olay kapsamında gözaltına alınan Emekli Albay Mehmet Ülger İstanbul da sorgulanacak.

İhbar mektubunda dönemin Malatya Jardarma komutanı olan Ülger'in cinayetleri azmettirdiği iddia edilirken, Ergenekon Soruşturması Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla emekli albayın evinde de arama yapıldı.

İSTİHBARATÇI ASTSUBAY DA GÖZALTINDA

Ergenekon Soruşturması kapsamında sabah saatlerinde bir emekli Albay'ın Ankara'da alınmasının ardından, Diyarbakır Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli bir Astsubay'da aynı gerekçeyle gözaltına alındı.

Malatya Zirve Yayınevi katliamının Ergenekon Soruşturması'na dahil edilmesinin ardından bugün sabah saatlerinde eski Malatya İl Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger'in ardından, bir muazzaf istihbarat astsubayı Diyarbakır'dan gözaltına alındı. Daha önce Malatya'da görev yaptığı öğrenilen Diyarbakır İstihbarat Şube'de görevli Astsubayın da aynı konuyla ilgili ile ilgili Ergenekon Savcısı Zekariya Öz'ün talimat yazısıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Muazzaf astsubayın görevli askeri yetkililer eşliğinde gözaltına alınmasının ardından evinde arama yapıldığı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesinin alınması için İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.