kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Paşalar yedinci dalgada alındı

11.03.2009
7. DALGA: Eruygur ve Tolon lojmandan alındı
1 Temmuz 2008'de gözaltına alınan 21 kişiden emekli Org. Şener Eruygur, emekli Org. Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Osman Gürbüz, Barbaros Hayrettin Altıntaş, İbrahim Özcanmuş Ali Özoğlu ve Kemal Aydın tutuklandı. Mustafa Balbay tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aygün, 10 gün sonra, Eruygur 2.5 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Sağlık sorunları nedeniyle GATA'da tedavi gören Tolon ise operasyondan 7 ay sonra 'kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığı' gerekçesiyle tahliye edildi.

8. DALGA: Muvazzaf teğmenler cezaevinde
Teğmenler M. Ali Çelebi, Eren Mumcu, Noyan Çalıkuşu, Hasan Hüseyin Uçar ve Harp Okulu öğrencisi Yaşar Tozkoparan ile Hamza Demir, Mahmut Oğuz, Süleyman Solmaz, Kurtca Bektaş, Rıza Demir ve Rıfat Yıldırım tutuklandı. 28 Şubat'ın aktörlerinden 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu ve sanatçı Nurseli İdiz savcılık sorgusunun ardından, eski Ülkü Ocakları İstanbul Başkanı Levent Temiz mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

9. DALGA: Özkan, Saçan ve Çapan tutuklandı
23 Eylül 2008'de gazeteci Tuncay Özkan ile birlikte, İstanbul Organize Suçlar Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, eski Ankara DGM savcılarından emekli Albay Tanju Güvendiren'in de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Özkan, Çapan, Güvendiren, Hüseyin Nazlıkul, Emcet Olcaytu ve Saçan tutuklandı. Güvendiren ve Nazlıkul ise itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.