kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

2'nci vali eleştirisi

Şenol ATEŞ / ANKARA
11.03.2009
"Tunceli derken şimdi de Aydın valisi çıktı" çıktı diyen Baykal, seçimden sonra ağır bir mali paket çıkarılacağını iddia etti..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayip Erdoğan'ın "Tek parti döneminde CHP'nin il başkanları valiydi" sözlerine, "O günün kendine özel koşulları vardı. Sen şimdi validen il başkanı yapıyorsun" yanıtını verdi. TÜBİTAK'ın Darwin sansürüne tepki gösteren Baykal, Kürtçe mevlit okunmasına "Herkesin Allah'a kendi dilinden ulaşması çok doğal. Herkes kendi dilinde ibadet yapmalı" diyerek destek verdi. Baykal, dün CHP'de bir grup gazeteciyle bir araya geldi ve şunları söyledi:

* İktidar seçim çalışmalarını hükümet çalışmaları ile iç içe geçiriyor. Tunceli derken şimdi de Aydın çıkıyor. Devletin bu valisi de amir ve müdürlerinden resmi yazı ile açılış mı, miting mi olduğu bilinmeyen açılışa davet ediyor. Acı bir olay.

* Başbakan, Tunceli Valisini eleştirince "Siz il başkanlarını vali yapıyordunuz" diyor. Bu tek parti döneminin uygulamaları... Türkiye'nin 80 yıl öncesindeki tecrübesini bugünkü uygulamalarına dayanak yapıyor. Sen de şimdi validen il başkanı yapıyorsun, il başkanı gibi yararlanıyorsun.

* Başbakanın resmi telekulağı var. Yargının da bir itirazı yok bu dinlemelere. Herkes dinleniyor. Adalet Bakanı "Cezaları arttıracağız" demiş. Kardeşim sen önce var olan cezaları bir uygula bakalım. Uygulamıyorsun ki, arttırsan ne olur.

* Seçim beklentisi durumu, istismarı tartışılabilir ama herkesin Allah'a kendi dilinden ulaşması çok doğal. Herkes kendi dilinde ibadet yapabilmeli. Keşke biz de Türkçemizi ibadetin her biçiminde, her yönüyle kullanabilsek.

EKONOMİ UYARISI
Baykal, üretimdeki düşüşe, sanayideki daralmaya kredi borçlanmalarındaki artışa dikkat çekerek şöyle dedi: "Türkiye krizi en ağır yaşayan ülkelerin üst sıralarındadır. IMF ile anlaşma ertelendi. Seçim sonrası ağır bir mali önlemler paketi için çalışmalar yapıldığını duyuyoruz. Ağır şartlar önümüze gelecek. Seçimden sonra milletin ümüğünün sıkıldığını göreceğiz. Ben şimdiden uyarıyorum. Balık bilmezse halik bilir. Başbakan bilmezse millet bilir."