kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erdoğan, Malatya’da muhalefete ve medyaya yüklendi.

Erdoğan: Biz medya ile iktidar olmadık

Zübeyde YALÇIN - Sırrıberk ARSLAN / MALATYA
11.03.2009
Başbakan Erdoğan Malatya'da "Biz milletimizle iktidar olduk ve bu yola onlarla devam edeceğiz. Gücümüzü halkımızdan alıyoruz" dedi..
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Medyanın felaket tellallığı yaptığını'' ileri sürerek ''Bakıyorsun medya felaket tellallığı yapıyor bu ülkede ve yaptıkça kendileri batıyor aslında"dedi. Malatya'da Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan Erdoğan şunları söyledi: "Biz medya ile iktidar olmadık, milletimizle olduk. Yalan, yanlış haber yazan köşe yazarlarıyla kalemşörlerle değil. Biz milletimizle iktidar olduk ve bu yola onlarla devam edeceğiz. Onlar alışmışlar başka şeylere; 'Ferman, emir buyurdunuz efendim. Ne istersiniz', 'Şurayı bana ver', 'Buyur al'. AK Parti iktidarı 'Buyur al' diyenlerden olmadı. Şu anda adeta çılgına döndüler ve bu şekilde saldırıyorlar. En ufak bir şey arayıp buldukları zaman yaygarayı koparıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz mesele bu.''

'YANLIŞ YAPIYORLAR'
Dünyada yaşanan finansal krizi de anımsatan Erdoğan, bu krizin Amerika ve Avrupa'da başladığına işaret etti. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Bakıyorsun medya felaket tellallığı yapıyor bu ülkede ve yaptıkça kendileri batıyor aslında. Bu felaket tellallığını yaptıkça sen batacaksın. Bakıyorum iş çevreleri de bunlara destek veriyor. Onlar da yanlış yapıyor. Çok açık söylüyorum onlar da yanlış yapıyor." Erdoğan, 1989'dan beri MHP'li belediye başkanları tarafından yönetilen Elbistan'da ise gövde gösterisi yaptı. Erdoğan, konuşmasında yine CHP lideri Deniz Baykal'a yüklendi. Bir siyasi partinin birinci olmak için koşması, ikinci parti olarak arkadan nal toplamaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Sen birinci parti olacak mısın olmayacak mısın ona bak. Bak şimdi kendini ne ile tatmin etmeye çalışıyor. 29 Mart akşamı yüzde 51 olmazsa 'Ben demedim mi' diyecek" dedi.

YİĞİT MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA
Erdoğan, Bahçeli'nin TOKİ ile ilgili eleştirisi üzerine "Toplu Konut İdaresi'nden sen sorumluydun, bir önceki dönemde kaç tane konut yaptın" dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi: "Hani merhum Mahzuni Şerif'in şöyle bir dörtlüğü var 'Milletin sırtından doyan doyana, Bunu gören yürek nasıl dayana. Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, bilmem söylesem mi söylemesem mi?' İşte AK Parti olarak biz söyledik. 'Yolsulluğa, yolsuzluğa, yasaklara yeter' dedik."