kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Simge'yle gelen dört can

AJANSLAR
Giriş Saati : 09.03.2009 14:29
Güncelleme : 09.03.2009 19:31
Yeni Haber
Konya'da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Simge Nur Etci'nin kalbi, böbreği, akciğeri, karaciğeri 4 hastayı yaşama bağladı.

KALBİ BEYZA'DA ATIYOR


KONYA'da okul çıkışı bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen Simge Nur Etki'nin (13) kalbi artık, Adanalı Beyza Yıldırım da (8) atacak. Kalp büyümesi nedeniyle sağlık durumu kötüye giden ve yaşama umudu azalan Beyza, artık Simge'nin kalbiyle hayatına devam edecek. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde başarılı bir şekilde geçen ameliyatla Simge'nin kalbi Beyza'ya takıldı. Beyza'nın ailesi, "Umutlarımız bitmişti. Bir mucize oldu. Simge ve ailesine duacıyız" dedi.

BÖBREĞİ 16 YILDIR DİYALİZE BAĞLI ÇIRAK'A UMUT OLDU

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Ünitesince yapılan nakille iki hastayı yaşama bağladı. Etci'nin böbreklerinden birinin nakledildiği, Zonguldak'ta yaşayan 30 yaşındaki Selma Çırak,24 yıldır böbrek hastası olduğunu ve 16 yıldır diyalize girdiğini bildirdi.

Bu yılın kendisine organ nakli açısından şanslı geldiğini anlatan Çırak, ''2009 bana uğurlu geldi, çünkü bu bulunan üçüncü böbrek. İlk böbrek bulunduğunda Zonguldak'taydım ve Antalya'ya yetişemedim. İkinci böbrek uyumlu olmadı. Üçüncüde artık nakil yapıldı'' dedi.

Kendisi gibi pek çok hastanın böbrek beklediğini belirten Çırak, herkesi organlarını bağışlamaya çağırdı. Çocuklarının organlarını bağışlama kararı alan aileye de teşekkür eden Çırak, ''Allah onlardan binlerce kez razı olsun. Keşke herkes onlar kadar duyarlı olsa'' diye konuştu.

KARACİĞERİ 32 YAŞINDAKİ ÇIĞ'A NAKLEDİLDİ

Simge Nur Etci'nin karaciğeri ise Afyonkarahisar'da yaşayan 32 yaşındaki Muammer Çığ'a nakledildi. Çığ'ın halen yoğun bakım ünitesinde tutulduğu bildirildi.

AKCİĞERİ 2 ÇOCUK BABASI ÜSTÜN'E NAKLEDİLDİ

Etki'nin akciğeri, 34 yaşındaki yufkacılık yapan 2 çocuk babası Eyüp Üstün'e nakledildi.

Simge Nur Etci'nin akciğeri, karaciğeri, iki böbreği ve kalbi ailesi tarafından bağışlanmıştı.