kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Tavuklu Adana kebabı

Soğanı ve maydanozu robotta kıyın. Tavuk etlerini de robottan geçirin. Bir kaba tavuk etini, soğan ve maydanozu koyun, baharatlarını ekleyin. Tereyağı da koyarak yoğurun. Bu harcı 4 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra ceviz iriliğinde parçalar koparın ve elinizi suyla ıslatarak şekil verin. Hazırladığınız kebapları ızgara veya yağsız tavada pişirin.

Malzemeler
* 4 adet tavuk göğüs eti
* 2 adet soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşıkı kimyon
* 1 tatlı kaşığı tuz

* * *
Damla çikolatalı kurabiye
Bir kapta yumurta, yoğurt, tozşeker, un, margarin ve kabartma tozunu karıştırın. Hamuru elinizle iyice yoğurduktan sonra damla çikolata ve fındığı içine katıp, tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, fazla şekil vermeden yuvarlayın. Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine kurabiyeleri aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Malzemeler

* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı tozşeker
* 2.5 su bardağı un
* 3 çorba kaşığı margarin
* Yarım paket kabartma tozu
* 2-3 çorba kaşığı damla çikolata
* 2-3 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın