Bir gün önceden kuru baklayı ıslatın. Islatılmış baklayı bir tencereye alıp, zeytinyağı, şeker, limon suyu ve doğranmış soğan ile 20 dakika pişirin. Piştikten sonra blenderden geçirip iyice öğütün. Malzemeyi bir kek kalıbına elinizle bastırarak yerleştirin ve buzdolabına koyun. Sertleştikten sonra servis tabağına ters çevirerek alın ve dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
*
2 su bardağı kuru bakla
* 2 adet soğan
* 4 su bardağı su
* Yarım su bardağızeytinyağı
* 3 adet kesme şeker
* Yarım limonun suyu
* Tuz
* * *
Yufkalı köfte Ekmekleri robotta toz haline gelene kadar çekin. Daha sonra ayrı bir kaba alarak, maydanoz ve soğanları da robotta çekin. Sonra çektiğiniz ekmeği, kıymayı ve yumurtayı da robotun içine koyarak aynı anda tekrar çekin. Bütün bu karışımı derin bir kaseye alın, cevizi de ilave edin. Baharatlarını da ekleyerek malzemeler birbiriyle özleşene dek yoğurun. Köfteyi fazla kalın olmayacak şekilde rulo yapın. Yufkayı düz bir zemine yayın ve rulo yaptığınız köfteyi içine koyarak sarın. Sardığınız yufkayı 3 santim eninde keserek çöp şişlere dizin. Bir tepsiye koyarak, 170 derece fırında pişirin.
Malzemeler
* 300 gr. kıyma
* 2 adet yufka
* 1 adet yumurta
* 2 adet soğan
* 4 dilim bayat ekmek
* Yarım demet maydanoz
* 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
* Karabiber
* Kimyon
* Tuz
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 3 Mart 2009, Salı
Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2009/03/03/gny/haber,D76CB9371E2A41F9990DA6220B7B293F.html
Tüm hakları saklıdır.