kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Vitali Hakko

Dostları Bay Vitali'yi gülümseyerek andı

05.03.2009
Vakko'nun kurucusu Vitali Hakko önceki gece dostlarının biraraya geldiği bir davette anıldı. Ünlü isimler ve yakınları Hakko'yla geçirdikleri zamanı ve eski günlere dair anılarını anlattı..
Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği, 'Yeni Bir Beyoğlu'na Merhaba Resepsiyonu' kapsamında, derneğin kurucularından Vitali Hakko'yu anmak için bir davet verdi. Pera Müzesi'nde, derneğin başkanı Nizam Hışım'ın evsahipliğinde gerçekleşen davete Hakko ailesinin yanı sıra cemiyet hayatının tanınmış isimleri katıldı. GÜLDÜRDÜ... Sunuculuğunu Özalp Birol'un yaptığı gece,Vitali Hakko'nun tanıtıldığı belgesel filmle başladı. Gösterinin ardından Perran Kutman, Vural Gökçaylı, Deniz Adanalı, Zafer Ergin ve Hakko'nun kızı Sima Lodrik; merhum işadamına ilişkin anılarını anlattı. En ilginç anı ise modacı Vural Gökçaylı'dan geldi. Vitali Hakko'nun yıllar önce tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alındığını söyleyen Gökçaylı; dinyelenleri gülmekten kırıp geçiren olayı şöyle anlattı:

Küpler başına iş açtı
"Bir gün birlikte Kuşadası'na gittik. Ertesi gün lobide buluşacağız ama Bay Vitali ortada yok. Tam 'Vay nerede' derken karakoldan bir telefon geldi. Bay Vitali tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alınmış. Meğer dostumuz Cemile Hanım birkaç tane küp satın almış. Bay Vitali de küpleri Beyoğlu ve İzmir'deki mağazaların vitrinine koymak için bir kamyona yükletmiş. Şoför de doğru karakolun önüne gitmiş ve 'Bu bey tarihi eser kaçakçısı' demiş. Bay Vitali de polisler tarafından tarihi eser kaçakçısı diye gözaltına alınıp nezarete atılmış. Sonra küpler uzmanlar tarafından incelendi ve tabii tarihi eser olmadıkları anlaşıldı. Bay Vitali de birkaç gün sonra serbest bırakıldı."
Haberin fotoğrafları