kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu

05.03.2009
Başsavcı: Beş afiş bulundu
Tunceli Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği binasının merdiven altı bölümde, 5 adet AK Parti il ve ilçe başkanlıklarına ait AK Parti amblemlerinin bulunduğu pankart tespit edildiği bildirildi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, yaptığı yazılı açıklamada, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının 2009/292 soruşturma numaralı dosya ile ilgili basında çıkan haberlerin ve kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi amacıyla bu duyurunun yapıldığını belirtti. YSK da dünkü toplantısında konuyu görüştü.
AA

Pülümür'de yardım durdu
Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki beyaz eşya dağıtımı seçimler bitene kadar durduruldu. Tunceli il merkezinde de yardım yapılmadığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Pülümür Kaymakamı Deniz Pişkin, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinin yaptığı Toplantıda, hem kış şartlarını göz önünde bulundurarak hem de seçimin sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi amacıyla beyaz eşya yardımlarının durdurularak, seçim sonrasına ertelediğini söyledi. Kaymakam Pişkin, Pülümür'deki yardımların nisan ayında belirlenecek bir tarihte yeniden başlayacağını da kaydetti.
Ercan TOPAÇ / SABAH

Meclis'te 'başkan vekili' sıkıntısı
Yerel seçimler nedeniyle çalışmalarına 31 Mart'a kadar ara veren TBMM'de, çalışma süresiyle ilgili tartışmaların ardından şimdi de vekalet krizi yaşanıyor. Meclis Başkanı Köksal Toptan, 1-6 Mart tarihleri arasında Katar ve Yemen'de olacağı gerekçesiyle vekaleti Başkanvekili Nevzat Pakdil'e bıraktı. Pakdil'in de dün İran'a gitmesi Meclis bürokratlarını zor durumda bıraktı. Meclis bürokratlarının imza gereken durumlarda Başkanvekili Güldal Mumcu'yu aradıkları, "Vekalet bende değil" yanıtını aldıkları öğrenildi.
ANKARA

'Çocuğa damga' TBMM'de soruldu
Chp İzmir Milletvekili Canan Arıtman, muayene için adli tıp kurumuna gönderilmeden önce mahkemelerce bileğinin çıkmayan mürekkeple damgalanmasını Meclis gündemine taşıdı. Arıtman, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, "Bu uygulama üst hukukumuz olan BM Çocuk Hakları Sözleşmesi hükümlerine uygun mudur? AB ülkelerinde böyle bir uygulama var mıdır? güvenlik güçleriyle, hakim ve savcılar özel eğitim alacak mı?" sorularını sordu.
ANKARA