kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
'GEREĞİNİ YAPIN'... YSK, Tunceli'deki yardımları yapan vakfın başkanı Vali Akman hakkında 'idari ve disiplin yönünden gereğinin yapılması' talebinde bulunacak.

YSK'dan Vali Yaman için suç duyurusu çıktı

ANKARA
05.03.2009
YSK, uyarılara rağmen süren beyaz eşya yardımları nedeniyle Tunceli Valisi Yaman hakkında İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunma kararı aldı..
Yüksek Seçim Kurulu, Tunceli'de uyarılara rağmen devam eden beyaz eşya yardımı nedeniyle Vali Mustafa Yaman hakkında İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunma kararı aldı. YSK, dün gerçekleştirdiği toplantıda, Tunceli İl Özel İdaresi binasında AK Parti'ye ait afişler çıkması ve yardımların devam etmesini ele aldı. Kurul'un yaklaşın üç saat süren toplantısında Vali Yaman hakkında disiplin soruşturması yapılması için İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunulması kararı çıktı.

DAHA ÖNCE DE UYARILDI
Kurul toplantısının ardından yapılan açıklamada, Tunceli'de gerçekleştirilen yardımları nedeniyle YSK'nın daha önce suç duyurusunda bulunduğu hatırlatıldı. Bu yardımları dünkü açıklamasında da "vatandaşların oyunu etkileyecek girişimler" olarak nitelendiren YSK, Tunceli İl Özel İdare binasında, Başsavcılığın yaptığı arama sonunda AK Parti'ye ait pankartların bulunduğunu ve bu nedenle Başsavcılık'ça yeni bir soruşturma başlatıldığını anımsattı. YSK, yapılan yardımların kesilmemesinden Vali Yaman'ı sorumlu tutarken, Yaman hakkında İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunulacağını şu ifadelerle açıkladı:

KARARLARA DUYARSIZLIK
"Soysal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'na göre, faaliyette bulunan Vakfın başkanı olan Tunceli Valisi'nin, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim düzenine ve dürüstlüğüne ilişkin kararlarını uygulamakta gösterdiği duyarsızlığın idari ve disiplin yönünden gereğinin takdir ve ifası isteği ile İçişleri Bakanlığına bildirilmesi kararlaştırılmıştır."