kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
VEKİLLER İZLEYİCİ OLDU... 6 tutuklu 44 de tutuksuz sanığın yargılandığı ikinci duruşma öncesinde, Halk Cephesi sloganlar atarak ve türküler eşliğinde gösteri yaptı. CHP ve ÖDP milletvekilleri de dünkü duruşmaya izleyici olarak katıldı.

İşkence davası heyeti çekilme kararı aldı

Erdoğan YAPIK SABAH
04.03.2009
İşkence kurbanı Engin Çeber davasında, mahkeme heyeti müdahil avukatın talebi ile duruşmadan çekildi. Sanık polis, savcının "Orantılı güç kullanın" dediğini anlattı..
İstanbul Sarıyer İstinye Şehit Muhsin Bodur Karakolu ve Metris Cezaevi'nde "işkence ve kötü muamele'' sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Engin Çeber davasına bakan Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davadan çekildi. Dün Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 6 tutuklu sanık ile 13 polis memurunun da aralarında bulunduğu 44 tutuksuz sanığın katıldığı ikinci duruşma öncesi adliyenin önünde nöbet tutan Halk Cephesi üyeleri sloganlarla ve halaylar eşliğinde adalet taleplerini dile getirdi. DTP Diyarbakır Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Akın Birdal, ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, ÖDP İstanbul İl Başkanı Sinan Tutal da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Uras ne zaman yasalar insan haklarını teminat altına alırsa o zaman işkenceye sıfır tolerans yaratılacağını ifade etti.

'TARAFSIZLIK YİTİRİLDİ'
Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden polis memuru Tuncay Ayan ifadesinde, Çeber ve arkadaşlarının parmak izi vermediğini ve ekip aracına binmemek için direndiğini, savcının talimatı ile 'kademeli ve orantılı' güç kullandıklarını anlattı. Diğer polis memuru Aliye Uçak ise Aysu Baykal'ın kendisine "Ben sana üstümü aratmam o...pu" dediğini belirterek, "Karakolumuzda part-time çalışan Döndü isimli hanım ile yukarı çıkartmaya çalıştık ancak başaramadık. Bana 'Sen devletin uşağısın. Sen kimsin ki? Bunun dışarısı da var' dedi. Ben de zor kullanarak yere yatırdım. Ayakkabı bağcıklarını almak için eğildiğimde ensemi ısırdı. Devlet hastanesine giderek darp raporu aldım" dedi. 59 şüphelinin sorgularının ardından söz alan müdahil avukatı Taylan Tanay, mahkeme heyetinin hukuk etiğine aykırı davrandığını, sanık polislerin avukatlara hakaret etmesine heyet başkanının müdahale etmediğini ve tarafsızlığın yitirildiğini öne sürdü. Verilen aranın ardından mahkeme başkanı da, Tanay'ın beyanlarını dikkate alarak mahkeme heyeti olarak davadan çekildiklerini açıkladı. 15. Ağır Ceza Mahkemesi kararı inceleyecek. Eğer bir üst mahkeme, çekilme kararını reddederse heyet davaya devam edecek. Çekilme kararı kabul edilirse, Bakırköy Adalet Komisyonu, davaya bakacak yeni mahkemeyi belirleyecek.