kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kamer Genç'ten 2 soru önergesi

İHA
Giriş Saati : 03.03.2009 14:22
Güncelleme : 03.03.2009 19:15
Yeni Haber
Tunceli Bağımsız Milletvekili Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan tarafından cevaplanmak üzere TBMM Başkanlığı'na verdiği iki soru önergesiyle ilgili bilgi verdi.

İlk soru önergesinin Gazze için toplanan yardım paralarıyla ilgili olduğunu belirten Genç, ne kadar yardım toplandığını ve bunların ne kadarının, hangi yolla Filistin'e gönderildiğini sordu.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in geçtiğimiz haftalarda İbo Şov adlı programa katılarak 500 bin TL bağışladığını hatırlatan Genç, bu parayı cebinden mi yoksa Federasyonun kasasından mı verdiğinin açıklanmasını istedi. Genç, ikinci soru önergesinin ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sanat ve Meslek Eğitimi kurslarıyla ilgili olduğunu belirtti.

Meslek kurslarına yönelik ihalelerin 2004 yılından beri Başbakan Erdoğan'ın yakın arkadaşlarına verildiğini öne süren Genç, ihaleyi alan firmanın isminin önce Beyaz Holding olduğunu, daha sonra isim değiştirerek Merkez Eğitim ve Organizasyon Şirketi ve Etkin Eğitim ve Organizasyon şirketine dönüştüğünü iddia etti. İhaleyi alan bu firmaların bin civarında personel çalıştırdıkları halde 3 bin 800 personel çalıştırıyormuş gibi gösterdiklerini ileri süren Genç, bu yolla İstanbul Büyükşehir Beledeyesi'nden 200 milyon TL ödeme aldıklarını kaydetti. Etkin Eğitim ve Organizasyon firmasının Maliye'ye olan 6 milyon lira borcunun 4 milyon lirasını 20 Şubat'ta ödediğini bildiren Genç, Maliye'ye bu şirketle ilgili inceleme yapması çağrısında bulundu.