kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'ye çifte dava

ANKARA
03.03.2009
Başbakan Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'a Sinop mitingindeki sözleri nedeniyle 100 bin TL'lik tazminat davası açtı. Erdoğan, CHP'li Özyürek'ten de 20 bin TL tazminat istiyor..
Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a Sinop mitingindeki sözleri nedeniyle 100 bin TL'lik dava açtı. CHP parti sözcüsü Mustafa Özyürek'e de basın toplantısındaki hakaret sözleri nedeniyle manevi tazminat davası açıldı. Başbakan Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ve Fatih Şahin dava dilekçesinde, Deniz Baykal'ın, Sinop'taki seçim mitingindeki, "Bu külhanbeyi üslubu, bu maganda üslubu ona yakışıyor olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na yakışmıyor. Bana diyor ki 'Kırk fırın ekmek ye, iktidara gel'. Değerli arkadaşlarım, sevgili Sinoplular, içimden geçen şu: Bak sen iktidar olmuşsun ama adam olamamışsın. Bana öyle geliyor ki kırk fırın ekmek yesen de adam olamazsın. Çünkü sen ne söylediğinin farkında değilsin'' sözlerine yer verildi.

ÖZYÜREK'İN SÖZLERİ
Dilekçede Baykal'ın, "Erdoğan'ın şahsiyet haklarına tecavüz niteliğinde, şeref, haysiyet ve onuruna yönelik gerçek dışı, tahkir ve tezyif edici isnat ve ithamlara, fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayri kabil hakaretlere yer verdiği" iddia edilerek 100 bin TL manevi tazminat istendi. Mustafa Özyürek'in, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan ile ilgili, "Siyasi parti liderlerinin görevi, halkı daha lümpen bir maganda üslubuna yöneltmek değil, daha uygar, daha demokratik bir üsluba çekmektir. Ama, ne yazık ki gerçekten Sayın Başbakan bir maganda üslubunu benimsemiştir'' sözleri nedeniyle de 20 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldı.

'AĞIR VE HAKSIZ SALDIRI'
Dava dilekçesinde Özyürek'in sözlerinin, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı savunuldu. Dilekçede, "Özyürek'in, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı 'maganda üslubu benimsemekle' itham etmek suretiyle karalamaya çalışmasının, hukuk düzeninin himaye etmeyeceği derecede ağır ve haksız bir saldırı olduğu" kaydedildi.