kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AKP'den Baykal'a eleştiri

ANKA
Giriş Saati : 03.03.2009 19:15
Yeni Haber
AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Başbakan Erdoğan'a yönelik kullandığı, "maganda üslubu, başbakan olmuşsun ama adam olmamışsın" şeklindeki sözlerine yanıt verdi. Ergün, "Bu eleştiri mi, bu açıkça bir hakarettir. Maganda üslubu yoktur ama bunun karşısında ağır bir hakaret vardır." dedi.

Ergün, Meclis'te basınla sohbet toplantısında, Baykal'ın "siyasi üslup" ile ilgili değerlendirmelerine; "Siyasi üslup eğer Türkiye'de konuşulacaksa; bütün siyasi partileri etkiyen bütün unsurlar için konuşulması gerekir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Mardin mitinginde işsizlikle ilgili muhalefet partilerine yaptığı çağrıyı hatırlatan Ergün, Baykal'ın işsizlikle ilgili 7 maddelik önerisinin ise sorunu çözmeye yönelik öneriler olmadığını söyledi.

ADAMLIK TARTIŞMASI BAŞKA İSTİKAMETE GİDER

Baykal'ın Başbakan Erdoğan'a yönelik, "Başbakan olmuşsun ama adam olmamışsın" sözlerine de tepki gösteren Ergün şöyle dedi:

"Bu eleştiri mi, bu açıkça bir hakarettir. Maganda üslubu yoktur ama bunun karşısında ağır bir hakaret vardır. Bir adamlık tartışması yapılırsa o zaman bu başka bir istikamete doğru gider. Türkiye bu adamlık tartışmasında Baykal'ı mahçup eder. Bütün Anadolu'yu dolaşsın bu soruyu sorsun. Meydanlar insanlar adamlık tartışmasındaki cevapları söylesin. Yakışmamıştır. Hala tavrını sürdürmektedir. Üslup bir bütündür. Seçimlerde istediğiniz oyu alamadığınız zaman "bu halk ne yaptığını bilmiyor, bir çuval kömüre oyunu satıyor' demek üslup mu? Küçümseyen halkı beğenmeyen bir siyasi üslup mu? Medyada ki yanlış haberleri alıp siyaset yapmak bir üslup mu? Doğru bir siyasi üslup mu?"

DTP'NİN FAALİYETİ


Ergün, gazetecilerin; "Tunceli Valiliği'ne bağlı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait depoda, AKP'nin seçim afişleri, bayrakları, broşürleri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente geldiği sırada asılan pankartları bulunduğuna yönelik iddialarla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla depoya baskın düzenlemesini" hatırlatmaları üzerine, baskını "DTP'nin faaliyeti" olarak değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın Tunceli ziyareti sırasında il özel idaresinin hazırladığı afişler ile AKP Pertek İlçe Teşkilatı'nın afişleriyle karıştığını söyleyen Ergün, "DTP'li bazı il genel meclis üyeleri 'il özel idare deposunda AKP'nin seçim propaganda malzemeleri var' diye bir ihbarda bulunmuşlar. Ziyaretin ardından il özel idaresi kendi afişlerini toplarken, bizim Pertek İlçe Teşkilatının üç afişi de araya karışmış. Seçim malzemesi değil bunlar. Eğer öyle bir depo ihtiyacı olsa kendi depolarımız var, oraya koyulur. Seçimlere ilişkin malzeme söz konusu değil" dedi.

DTP'nin bir seçim faaliyeti ve seçim atraksiyonu amacıyla ihbarda bulunduğunu iddia eden Ergün, "DTP'liler, o bölgede seçim öncesi yapmaya çalıştığı bir seçim atraksiyonu" dedi.