kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'li milletvekilleri uçak kazasını sordu

Giriş Saati : 27.02.2009 12:54
Güncelleme : 27.02.2009 20:32
Yeni Haber
CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi ve Antalya Milletvekili Tayfur Süner verdikleri soru önergeleriyle uçak kazasını meclis gündemine taşıdılar.

CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde 25 Şubat Çarşamba günü İstanbul-Amsterdam seferini yaparken havalimanına iniş yaparken yere çarpan THY'nin Tekirdağ isimli uçağında 9 kişinin ölmesi ve birçok kişinin yaralanmasının büyük üzüntü yarattığını söyledi.

THY yetkililerinin uçak kazasıyla ilgili kesin bilgiler vermemesini eleştiren Selvi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a "Söz konusu kazaya ilişkin bu yanlış ve çelişkili bilgilerin yetkililer tarafından adeta yarışırcasına apar topar kamuoyuna açıklanmasının sebebi nedir? Bu olaydan sonra da sorumluluğunuz altındaki bu önemli kurum ve kuruluşların hala ehil eller tarafından yönetildiğini düşünüyor musunuz? Bu tür skandallar ciddi yöneticiler tarafından yönetilen ülkelerde istifa nedenidir. Bu skandal nedeniyle, 39 kişinin öldüğü hızlandırılmış tren kazasındaki tutumunuzun aksine davranarak istifa etmeyi düşünüyor musunuz?"diye sordu.

"UÇUŞ EMNİYET VE KALİTE GÜVENCE BAŞKANLIĞINA NEDEN ÖKSÜZ ATANDI?"

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde THY'nin Uçuş Emniyet ve Kalite Güvence Başkanı Ercihan Bayır'ın yerine Form-4 belgesi alamayacak olan Cemal Öksüz'ün atandığını belirtti. Süner şu soruları yöneltti:

"Dünya devleriyle boğuştuğunu iddia eden THY gibi bir şirketin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün onaylayacağı seviyede başka teknik personeli yok mudur? THY'nin 23 Ekim 2008 tarihinde yenilenen ruhsatında, mevcut Kalite Güvence Başkanı'nın yetersizliğinden dolayı, 20 Temmuz 2008 tarihinde emekli olan ve başka bir şirkette görevli olan Ercihan Bayır'ın adının gözükmesi, alınan uçuş işletme ruhsatını geçersiz hale getirmez mi?Sivil Havacılık Genel müdürlüğü gibi ciddi bir kurum bu yanlışı yapabilir mi? Bu kurumun başında olan kişi THY'ye uçuş işletme ruhsatını geçerli hale getirmesi için gerekli ikazı yapmış mıdır? THY'nin Tekirdağ adlı uçağının 25 Şubat 2009 tarihinde İstanbul-Amsterdam seferini yaparken oluşan kaza, bunun bir uzantısı değil midir? THY'nin yönetim kadrosunda ikinci sırada bulunan şahsın eksik belge ile göreve devam ettirilmesi Sivil Havacılık Genel Müdürü'nün görevi ihmal suçuna girmez mi?"

(ANKA)