kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Telkinlerimizle Hamas olumlu yönde değişti'

Bülent AYDEMİR /ANKARA
27.02.2009
Başbakan dün Obama'nın Ortadoğu özel temsilcisi Mitchell'i kabul etti. Erdoğan, Hamas'ın, Türkiye'nin telkinleriyle olumlu yönde değiştiğini belirterek "Onları dışlayan bir çözüm olmaz" dedi ..
Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell'e, Türkiye'nin barış sürecine katılımı konusunda yaptığı telkinlerden sonra Hamas'ta olumlu değişimler gözlendiğini söyledi. Başbakan Erdoğan ile Mitchell'in görüşmesinin ana temasını Filistin-İsrail sorunu ve Gazze'deki durum oluşturdu. Başbakan, "Hamas, Filistin'de seçimleri kazandıktan sonra barış sürecini katılımı için sürekli kendilerine telkinde bulunduk. Bu telkinler sonucunda olumlu değişimler gözlendi" dedi. Oslo sürecinin de değerlendirildiği görüşmede, Hamas'ın çözüm sürecine dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Hamas'ı dışlayan bir çözüm gerçekçi olmaz. Hamas'ın da bu sürece katkıda bulunması gerekir" dedi.

CLİNTON'IN ZİYARETİ KONUŞULDU
Başbakan Erdoğan, Mitchell'e, "Sayın Obama'nın göreve geldikten sonra 48 saat içinde bölgeye temsilci ataması çok önemli" dedi. Mitchell ise, Erdoğan'a, Türkiye'nin, Suriye-İsrail barış görüşmelerinin devam ettirilmesi yönündeki katkılarını sürdürmesi gerektiğini söylerken Erdoğan, "Biz üzerimize düşeni yaparız ama İsrail'de seçimden sonraki tablo ne olacak bilemiyoruz" dedi. Ziyarette ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un mart ayı başında Türkiye'yi ziyaret edebileceği de konuşuldu.