kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Baykal'dan üslup cevabı: Başbakan'a yakışıyor mu?

Şenol ATEŞ ANKARA
27.02.2009
Baykal, ekonomiye ilişkin önerilerine karşı "Sen git işine bak" cevabını veren Erdoğan'ın üslubunu eleştirdi: Böyle konuşmak Başbakan'a yakışıyor mu?..
Yerel seçim için geri sayım devam ederken, siyasette tansiyon giderek artıyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 7 maddelik ekonomik krizi önleme önerisine "Bana akıl veriyor. Sen git işine bak. Ekonomiyi git de ehlinden öğren. Bunu öğrenmen için çok fırın ekmek yemen lazım" diyen Erdoğan'a çok çok sert karşılık verdi. Baykal, "Başbakan en ciddi konularda bile üslubuyla konuşmuyor. Bu yakışıyor mu?" dedi. Baykal, kendisinin çok iyi niyetlerle ve ülkeyi, ülke insanını düşünerek 7 maddelik öneri yaptığını ifade ederek, şunları söyledi: "Önerilerimizi yaptık. 'İsterseniz uzmanlarımızı gönderelim birlikte bu krizi önlemenin yollarını arayalım' diyerek de samimi bir şey söyledik. Başbakanın bu önerileri yanlış ya da eksik bulması doğaldır. Çıkıp söyler, biz de görüşlerimizi söyleriz, medeni bir tartışma ortamında iyi niyetle birlikte bir çözüm arayışına gireriz. Ama öyle olmadı."

TÜRKİYE'YE YAKIŞMADI
Baykal, "Söyleyecek bir şey yok. Başbakan en ciddi ülke meselelerinde bile üsluplu ile konuşmuyor. Bu yakışıyor mu? Böyle bir Başbakan Türkiye'ye yakışıyor mu? Vatandaşlarımızın bunu iyi irdelemesini diliyorum" dedi. Başbakan Erdoğan, "Geçmiş bana akıl v e r i y o r . Sen git de işine bak. Bu işi öğrenmen için çok fırın ekmek yemen lazım" demişti.