kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ne kadar ceza o kadar bonus!

Metin BURMALI İZMİR-SABAH
26.02.2009
İzmir'de madde bağımlısı iki genç, tutanak başına 5 puan alan polislerin kendilerine her gün 62 TL para cezası kestiğini öne sürdü..
İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın, 3 yıl önce uygulamaya koyduğu "Asayiş Hizmetleri Yeniden Yapılandırma Projesi" ile polisler suç ve suçluya karşı gösterdikleri başarılara göre puan topluyor. "Performansa dayalı bonus sistemi" ile biriken puanlar ise birim amirleri tarafından değerlendirilerek sonuçları emniyet müdürlüğüne bildiriliyor. Puanı çok olan polis, talep gören birimlere verilirken, az olanlar ise pasif ve fazla beceri gerektirmeyen geri plandaki birimlere gönderiliyor. Biriken bu puanlarla, sinema, tiyatro ve konser bileti alabilen polislerden en çok puan toplayan 40'ı ise 10 günlük tatille ödüllendiriliyor. Uygulamayla İzmir polisi suçlulara adeta göz açtırmıyor. Ancak iddiaya göre bazı polisler, daha fazla puan toplamak için sistemi suiistimal ediyor.

AYNI GÜN İÇİNDE 7 CEZA
Madde bağımlısı Ferdi Gayır (28) ve Murat Çelik (26), polislerin puan toplamak için kendilerine hemen her gün Kabahatler Kanunu'na muhalefetten 62 TL ceza kestiğini öne sürdü. Aynı gün aynı ekibin aynı cezayı 7 kez kestiğini bile iddia eden Gayır ve Çelik, "Maliye sadece son 3 ayda her biri 62 TL olan 500'den fazla ceza makbuzu gönderdi. Polis, her kestiği makbuz için 5 puan alıyormuş. Biz bu cezaları nasıl ödeyelim" diyerek isyan etti.