kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çöplükte cephanelik bulundu

CİHAN
Giriş Saati : 26.02.2009 17:20
Güncelleme : 26.02.2009 18:52
Yeni Haber
Yunanistan'da Batı Trakya'nın Dedeağaç ilindeki askeri depolardan çalınan çok sayıda askeri mühimmat ve patlayıcı, Gümülcine'nin Şapçı kasabasındaki çöplükte bulundu.

Türkiye'de son dönemde bulunan ve Ergenekon Terör Örgütü'yle bağlantılı oldukları anlaşılan "çöplük cephanelikleri"nin bir benzeri Yunanistan'da bulundu. Gümülcine ve Dedeağaç arasındaki Şapçı kasabası çöplüğünde dün öğlen saatlerinde bir vatandaş tarafından ağır silah ve mermiler bulundu. Siyah poşetler içinde ve ambalajları açılmamış halde bulunan mühimmat, 27 Kasım 2008 tarihinde askeri depodan çalınmıştı. Silahlar arasında 81 mm çapında 5 füze, 2 "Milan" tanksavar roketi, el bombaları ve diğer askeri patlayıcılar bulunuyor.

Meriç Terörle Mücadele Birimi, Genelkurmay Başkanlığı ve Yunanistan Milli İstihbarat Teşkilatı çöplükte bulunan cephanelikle ilgili olarak alarma geçerken, çalınan mühimmatın askeri yetkililer tarafından bildirilmediği de ortaya çıktı.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'nın tutumuyla ilgili soru işaretleri de kafaları karıştırdı. Genelkurmay, 3 ay önce yaptığı açıklamada askeri depodan sadece 5 füzenin çalındığını açıklamıştı.

Meriç Terörle Mücadele Birimi, hırsızlığı kimin yaptığını ve nerede kullanmayı planladığı üzerinde araştırmalarını yoğunlaştırdı. Askeri uzmanlar, "çalınan mühimmatın kullanılmamış olmasını şans olarak" nitelendiriliyor.

Diğer yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, dün yaptığı açıklamada son bir ayda 8 polis tabancasının çalındığını açıkladı. Bunlardan 3 tanesi bulunurken 5 silah ise hala kayıp.

Yunanistan'da son aylarda polis, medya kurumları ve ticari şirketlere karşı silahlı terör eylemlerde bir artış olurken, kullanılan silahlardan bazılarının kayıp silahlardan oldukları anlaşılmıştı.