kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Enkaz etrafında yoğun çalışma

Giriş Saati : 26.02.2009 10:17
Güncelleme : 26.02.2009 18:52
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Enkaz etrafında yoğun çalışma
THY'nin İstanbul-Amsterdam seferini yaparken dün Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada kaza yapan Tekirdağ uçağının enkazı etrafında sabaha karşı yoğun bir çalışma başlatıldı.

Enkazın etrafında çok büyük bir çadır oluşturuldu. Çevre büyük ışıldaklarla aydınlatılıyor.

Halen uçağın enkazına giden kimi yollar kapalı tutuluyor ve görevlilerden başka kimse kaza yerine yaklaştırılmıyor.



Kaza yerine sık sık kamyon ve diğer iş makinelerinin gidip geldiği gözleniyor.

Yetkililer, uçağın etrafındaki bu hareketliliğinin teknik araştırma amaçlı mı yoksa enkazın kaldırılması çalışması mı olduğu konusunda henüz açıklama yapmadı.

THY'nin 1951 sefer sayılı uçağı dün Amsterdam'da Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada henüz bilinmeyen bir nedenle piste ulaşamadan tarlaya inmiş, üçe bölünen uçakta 3'ü mürettebattan olmak üzere 9 kişinin öldüğü açıklanmıştı.



BOEİNG İNCELEME EKİBİ GÖNDERİYOR

Boeing firması Amsterdam'daki Schipol havalimanına inmek üzereyken düşen Türk Havayollarına ait uçağı incelemek üzere bir ekip göndereceğini bildirdi.

Toplam 127 yolcusu olan ve 3'ü mürettebattan 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada uçak çarpmanın etkisiyle üçe bölündü.

Uzmanların açıklamalarına göre, uçağın düşmesinden sonra herhangi bir yanma ya da patlama olmamasının sebebi uçağın tüm yakıtını kullanmış olması olabilir.

Yetkililer uçuş ile ilgili tüm kayıtların inceleneceğini ve alınan sonuçların da yakında açıklanacağını bildirdiler.

Araştırma ekipleri, havayla ilgili faktörler, yakıt azalması, navigasyon sorunları, pilot hatası ve kuş çarpması gibi birçok neden üzerinde duracaklar.






TÜRKİYE'DEN AMSTERDAM'A GİDEN YOLCU YAKINLARI HASTANELERE AKIN ETTİ

Amsterdam'daki uçak kazasının ardından Türkiye'den Amsterdam'a giden yaralı yakınları hastanelere akın etti.

Amsterdam'daki AMC Hastanesi'ne gelen Muzaffer Gül isimli yaralının yakını, "Kendisi yakın arkadaşım. Sabah televizyonda gördüm. İsimleri duydum bunun üzerine THY'ye gittik. Daha sonra onlar bizi yönlendirdi.THY ile Hollanda'ya geldik. Mustafa'yı gördük. bacağı kırık onun haricinde durumu iyi. Kendisi şuan baygın olduğu için herhangi birşey anlatmadı" şeklinde konuştu. Öte yandan, Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Amsterdam seferini yapan "Tekirdağ" uçağının Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında meydana gelen kaza ile ilgili bugün ölen ve yaralılar hakkında yetkililer tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

HOLLANDA BAŞBAKANI, AĞIR YARALILAR İÇİN SAĞLIK BAKANLIĞINA TALİMAT VERDİ

Hollanda Başbakanı Balkenende, dünkü uçak kazasında yaralanarak hayatı tehlikeyi henüz atlatamayan 6 ağır yaralı yolcunun tam teşekküllü hastanelere sevki için Hollanda Sağlık Bakanlığına talimat verdi.

Dünde Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar, Adalet Bakan Yardımcısı Nebahat Albayrak ve Başbakan Balkenende ağır yaralı hastaları ziyaret etmişlerdi.

Öte yandan bugün hala kaza yerinde 60 kişilik uzman bir teknik ekip, araştırmalarını sürdürüyor. Bu araştırmalar sonuçlandıktan sonra yerel saatle 13.00'de (TSİ 14.00) basın toplantısı yapılacak. Basın toplantısında yolcuların isimleri ve uyrukları belli olacak.