kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

26.02.2009
Unakıtan önümüzdeki hafta geliyor
ABD'nin Cleveland kentinde geçtiğimiz hafta başında başarılı bir by-pass ameliyatı geçiren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bu hafta içinde hastaneden taburcu edilmesi bekleniyor. Bakanın oğlu Abdullah Unakıtan, babasının ameliyatın ardından iyileşme sürecinin umduklarından çok daha hızlı devam ettiğini söyledi. Abdullah Unakıtan, bu hafta içinde Maliye Bakanı'nın taburcu edilmesini beklediklerini dile getirdi.

Euro artışı Türk turizmi için hayırlı
Fınancıal Times, eurodaki yükselmenin Türkiye için hayırlı olduğunu, turizmde artış beklentilerini yükselttiğini yazdı. Gazetenin ABD, Almanya, Rusya gibi bazı ülkeler için geniş kriz değerlendirmeleri yaptığı sayfalarında Türkiye'ye de yer verildi ve liradaki düşüşün turizm sektörünün turist sayısındaki artış umutlarını artırdığı belirtildi. Analistlerin turist sayısının bu yıl artacağına inandıkları belirtildi.

Rusya, İran'a 10 yıl yakıt satacak
Rusya Federal Nükleer Enerji Rosatom Başkanı Sergey Kriyenko, Buşehr'de basına yaptığı açıklamada, İran'a on yıllık nükleer yakıt sağlanması ile ilgili anlaşma imzalanabileceğini açıkladı. Buşehr nükleer santralin test çalışmalarının başlaması ile ilgili törene katılan Kriyenko, santralin tam kapasite çalışmaya başlaması ile ilgili tarih vermedi. Kriyenko, "Şimdi test sürecine girdik" dedi.

Hedef milyar $'lık ticaret
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin Kenya'ya ihracatının 2008'de yüzde 140 artışla 235 milyon dolara, Tanzanya'ya ihracatının ise yüzde 74 artışla 52,6 milyon dolara çıktığını belirterek, "Amaç, rakamları milyar dolara çıkarabilmek" dedi. TUSKON Başkanı Rızanur Meral de, Kenya ve Tanzanya'da orta ölçekli firmalar için de önemli yatırım fırsatları bulunduğunu vurguladı.