kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Corio, sepetine 6 AVM atacak Türkiye'ye 1.4 milyar € çekecek

DİLEK TAŞ
26.02.2009
Corio, İstanbul, Antalya ve İzmir'de 6 AVM'yi devralmak için görüşmelere başladı. Corio Türkiye CEO'su Özgül, "Grup, Türkiye ve Bulgaristan için 1.4 milyar euro ayırdı. Tamamını Türkiye'ye çekebiliriz" dedi..
Hollanda merkezli alışveriş merkezi yatırımcısı Corio, kriz öncesinde Anadolu şehirlerinde büyüme yönündeki planını, mevcut operasyonları devam ettirip büyük şehirlerde büyüme yönünde değiştirdi. Corio Türkiye CEO'su Koray Özgül, İstanbul, İzmir ve Antalya'da büyümek istediklerini söyleyerek şimdiden bu şehirlerde altı AVM ile görüşme halinde olduklarını kaydetti. Corio'nun Türkiye ve Bulgaristan'a 2010'a kadar 1.4 milyar euro yatırım öngördüğünü kaydeden Özgül, bu miktarın tamamını Türkiye'ye çekebileceklerini kaydetti.

HEDEFİ REVİZE ETTİ
Özgül, devralacakları alışveriş merkezlerinin, bir hipermarketi ve ekstra yatırımlar için yayılma alanı olan, en az 2 yıldır işletilme şerrti aradıklarını kaydetti. Özgül, görüşmelerde bazı AVM'lerin kendilerine ulaştığını bazılarına ise kendilerinin ulaştıklarını söyledi. Türkiye'de ticari gayrimenkul alanında yeni bir düzen oluştuğunu kaydeden Özgül, yatırımları yeniden gözden geçirdiklerini de kaydetti. Türkiye'de ilk aşamda 20 AVM hedefi koyduklarını söyleyen Özgül sayıyı 16 olarak revize ettiklerini de belirtti. Corio'nun kendi yatırımlarını kendi özkaynaklarıyla yaptığını vurgulayan Özgül, yatırım yönünden bir sıkıntı yok. Bizim için AVM'lerin sürdürülebilir kiralara sahip olması yeterli" dedi. Sadece bir AVM'si olanların işinin bu dönemde zorlaşacağını kaydeden Özgül, 2010'da çok sayıda devralma ile karşılaşılacağını sözlerine ekledi. Özgül, birçok AVM'nin hastaneye ya da otel yatırımına dönüşeceğine yönelik youmlara ise "AVM'lerin sadece karakterleri değişecek. Kimi elektronik kimi mobilya AVM'si olacak. Tüm AVM'ler farklılaşarak niş bir alan yakalayacaklar" diye konuştu.