kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çalışanlara gizlilik taahhüdü imzalattı

ANKA
Giriş Saati : 26.02.2009 12:00
Güncelleme : 26.02.2009 17:16
Yeni Haber
Son günlerde hatalı veriler açıklayarak dikkatleri üzerine çeken Türkiye İstatistik Kurumu çalışanlarına "gizlilik taahhüt belgesi" imzalatıyor.

Aralık ayı sanayi üretimi verilerini yanlış açıklayarak gündeme gelen TÜİK, çalışanlara gizlilik taahhüt belgesi imzalatarak bilgilerin dışarı sızmasını engellemeye çalışacak.

Çalışanlara imzalatılan gizlilik taahhüt belgesinde şu ifadeler yer alıyor:

"Görevim nedeniyle edindiğim gizli verileri, görevim sırasında ve sonrasında yetkililer dışında hiç kimseye açıklamayacağımı, sorumluluğum altındaki gizli ve bireysel veriye üçüncü şahısların erişmelerine izin vermeyeceğimi, bu veriyi sadece istatistik üretmek amacıyla kullanacağımı ve bu çalışmalar sırasında 10/11/2005 tarihli ve 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanununda tanımlanan gizlilik ilkesi çerçevesinde hareket edeceğimi taahhüt eder, bu konuda şahsımdan kaynaklanan ihmal veya kusur sonucu istatistiki birimlerin uğradıkları zararlar nedeniyle açacakları davalarda hükmedilecek maddi ve manevi tazminatlar hakkında tarafıma rücu edilmesini kabul ettiğimi ve hakkımda uygulanacak müeyyidelerin bilgisine sahip olduğumu beyan ederim."

"PERSONEL BASKI ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR"

Konuyu değerlendiren Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, son günlerde hatalı verileri nedeniyle tartışma yaratan TÜİK'in bunun sorumlusu olarak çalışanları gördüğünü belirterek, bu nedenle, taahhütnameyi imzalatarak personelin baskı altına alınmaya çalışıldığını kaydetti.

TÜİK Aralık ayı Sanayi Üretimi endeksini ilk açıkladığı verilerinden 4 saat sonra yeniden değiştirmişti. TÜİK Başkanvekili Ömer Toprak, bunun nedeni olarak da veri girişi sırasında bilgisayarın çökmesini göstermişti.